Szent István Egyetemről mi a véleményetek? Milyen a természetvédelmi mérnöki szakja? Mennyire nehéz? Milyenek a tanárok?
1. Jó egyetem, ezt a szakot szerintem itt oktatják a legjobban az országban Debrecen mellett. A tanárok ezen a két helyen a legjobbak, a környezet Gödöllőn jobb.
2. Attól függ, milyen szempontból. Lehet, hogy érdekes, de elhelyezkedni nem fogsz tudni vele, viszont tanulni kell, majdnem annyit, mint aki piacképes szakon van (pl. ápolás-betegellátás, ha a matek ki van zárva, matekkal meg mérnöki, pénzügy-számviel, info) viszont ők elhelyezkednek vele, te meg nem fogsz tudni a természetvédelmivel.
Ha van mellette valami szakmád, akkor dolgozhatsz abban, vagy mehetsz felszolgálónak, betanított munkásnak, a végzettek pár %-a meg ha mégis el tudsz helyezkedni valami nyomorult nemzeti parknál, gazdagabb akkor sem lesz, legfeljebb csak elmondhatja, hogy a diplomájával keres diplomás minimálbért, de az is lehet kevesebb, mint egy bolti eladó fizetése. Na de legalább azt csinálja, amit szeret.
3. Ez a szak szeptembertől már nem indul, ha jól tudom, csak osztatlan agrármérnöki képzés lesz.
SZIE: hát én ide járok negyedik éve. Habár nem MKK-ra. Szeretem az egyetemet, jó dolog, hogy megvan a tipikus egyetem feelingje. Az MK Kar az eléggé jó, bár szerintem ahhoz tanulni kell.
TV szakosokat sokan lenézik, nem lehet elhelyezkedni stb. Nekem van pár ismerősöm a TV-ről és mindegyik nagyszerű ember. Mondjuk ez mellékes :) Szerintem ha ez érdekel és megszállotja vagy és tanulsz és mellett részt veszel iskolán kívüli tevékenységeken, akkor van jövője ennek a szaknak is. De hát jobb nem jut eszembe hozzáállással felesleges jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!