Mi a véleményetek/tapasztalatotok a gödöllői Szent István Egyetemről?
Mennyi ponttal lehet biztosan bejutni, tavaly 280-as ponthatár (természetvédelmi mérnöki) sokat emelkedhet?
Milyenek a tanárok, diákok?
Milyen a koli, az ottani társaság?
Minden érdekel :)
Na meg milyen maga a város?
Mit lehet ott csinálni, milyen lehetőségek vannak?
A SZIE gödöllői campusza és különösen az általad kérdezett MKK kar egy nagyon jó egyetem.
Az MKK egy elit kutatókar, jelenleg agrár- és környezettudományi vonalon a legjobb az országban. Szakmai hangulatú közösség egy kellemes városkában, ami elég közel van Budapesthez ahhoz, hogy élvezze annak minden előnyét, de elégé külön ahhoz, hogy ne érjék annak hátrányai.
A ponthatárok drasztikus emelkedése nem várható, mert az egyetem oktatói és tudományos kapacitása magasabb, mint amennyi jelenleg szükséges, tehát a felvehető hallgatók számát csak az állami keretek korlátozzák.
A karon sok rokon szak van ezért magas a választható kurzuskínálat, sok a választható témavezető, sok külföldi oktató és hallgató van, jók az egyetem nemzetközi kapcsolatai, sok kutatási projekt fut.
A kollégiumok jók és közel vannak a fő épületegyütteshez.
A tanárok között van néhány egészen kiemelkedő tudós professzor, a többség jó, de nem kiemelkedő és hát sajnos van néhány kutyaütő is, ezt be kell vallani.
A hallgatóság meglehetősen heterogén, mindenféle ember előfordul, nagyon különböző előképzettséggel, a legkülönbözőbb helyekről (pesti, vidéki, határontúli magyar, és külföldiek főként Afrikából, Távolkeletről, Közép-Ázsiából, Dél-Amerikából).
Elsősorban akkor gyere ide ha valóban a természetvédelem, ökológia, biológia érdekel.
Sziasztok, az engem is érdekelne, milyen a diákélet Gödöllőn? Az egyetemisták bejárnak a városba beülni kávézóba, teázóba ilyesm? Vagy inkább csak a campuson buliznak?
Lehet kiírok külön egy ilyen kérdést:) de ha vki ide tudna válaszolni nagyon köszi:D
Utolsó én inkább neked adnék választ. A belvárostól azért viszonylag messze vagyunk. A campuson van étterem, kávézó, kocsma, szórakozóhely, pékség gyorbüfé szerűség, büfé, kisbolt, coop, lottózó, posta fel se tudnám sorolni. Szóval inkább ott van az élet. Én azért a 4 évem alatt elég jól megismertem a várost, de pl van olyan csoporttársam, akinek a "Szabi tér" nem mond semmit és azt sem tudja mi merre van. ez tényleg nem az ő hibája, hanem egyszerűen a campuson minden van. De ez nem azt jelenti, hogy tilos bejárni, vagy nem szoktak.
A diákélet egész jó. Én sosem voltam ez a bulibajárós típus, de van rá lehetőség szerintem. Nekem ezek zsúfoltak, hangosak és egyhangúak. De pl van a katlan ami közvetlenül a koli alatt van oda le lehet menni iszogatni, meg van a nyolcas előadó ami kicsit messzebb, a kolitól 5 perc sétára. Ezen a két helyen szokott lenni a bulik nagy része, hétköznapokban pedig sima kis kocsmaként üzemel. A gólyabál, valéta stb az pedig a suli épületén belül szokott lenni, arról sok emlékem nincs :)
A kolit én nagyon szeretem. Közvetlenül egymás közelében van az A, B, C, D, E, F épület és ezek össze vannak kötve. A kolin belül megtalálható egy kisbolt, két büfé, egy étterem/kávézó számtalan autómata (kávé, csoki, kóla) és vannak fészbukos koli csoportok ahol lényegében ha kiírod, hogy vennél pálinkát vagy kölcsönkérnél szinte bármit, akkor mindig van jelentkező a nap 24 órájában aki segít :D
A társaság hát az egyénfüggő ki kikkel haverkodik össze. Én mikor jöttem azt hittem én leszek az élet császára és majd minden nap buli meg hasonlók, de végül annyira a kolis életnek ezt a részét nem éltem meg, utólag kicsit sajnálom, de pont jó volt így. Ha megismersz 1-2 embert mondjuk gólyatáborban, vagy suliban, akkor utána már nagyon könnyű ismerkedni, új barátokra szert tenni.
Tanárok azok változók, nem MKK-s vagyok.
Diákok pedig szintén változó. Viszont amit én nagyon szeretek, hogy megvan mindenkinek a saját identitása, büszke a szakjára, a karára, van minimális rivalizálás, egymás szivatása, de nincs nagy ellentét a karok, szakok között és mindenki mindenkinek a haverja tud lenni.
Gödöllő maga pedig szerintem egy szép város. Én nagyon megszerettem, sokszor ha hazajövök, mondjuk új emberekkel találkozom, akkor automatikusan azt mondom, hogy gödöllői vagyok. A szívemhez nőtt midnen előnyével és hátrányával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!