Mit tudtok mondani a SZIE-ről (Gödöllő), és a természetvédelmi szakáról? Vélemény, suli, környezet, társaság, órák, nehézség, kollégium? Minden érdekel!
Nemrég találkoztam oda járó emberrel.
Azt mondja, szereti, jó a társaság, közvetlenek a tanárok. Sokat buliznak, ha szeretsz te is, lesz kikkel.
Viszont ne menj arra a szakra!
Én környezetmérnöki szakra mentem, nem arra a karra, másik iskolába.
Esti sírógörcsök, stresszrohamok étvágytalansággal, teljes kétségbeesés, amiért amikor még ingyenes, amikor még nappalin tanulhatok, amikor a legjobban fog az agyam, fiatalságom teljében egy olyan szakon tékozlom időmet, ami vécépapír diplomát ad. Nagyon rossz érzés, és nincs sok remény...
A Levegő Munkacsoportnál vagyok önkéntes, hogy kapcsolatokat építsek, legyen gyakorlati helyem (öö... gyakorlati helyet is nehéz találni!!). Közben új embereket ismerek meg, közelebb kerülök leendő szakmámhoz és segítek egy szép ügynek.
Viszont a civil szervezetek is egyre kevesebb pénzt kapnak, a szakadék szélén állnak, de ezt szó szerint vedd!
És még a természetvédelem, amire te mennél, rosszabb helyzetben is van, mint a környezetvédelem.
A természetvédelemmel se.
Ne keverd kérlek a kettőt.
Ez egy fontos és jó szak, egy jó egyetemen. Tanulni azt kell, de ha érdekel és szívesen csinálod akkor tetszeni fog.
Ha Nemzeti Parkoknál vagy a természetvédelemben akarsz dolgozni akkor ez a legjobb belépő, ha MSC-n vagy PhD-n is folytatod, akkor a kutatás és az egyetemek is megnyílnak előtted.
A társaság jó, sok kirándulás, terepgyakorlat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!