Nehéz a matek a BGE-n? Jó sulinak számít? Többi lent
Pályaválasztás előtt állok és jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetemen gondolkozom... A nemzetközi gazdálkodás érdekelne illetve a kereskedelem-marketing (angol nyelven).
Problémáim:
1. matekból általában 3/4 vagyok, de 11.-ben szinte végig csak ötösöm volt belőle (valahogy a koordináta geometriát szerettem és értettem is).
Ilyen eredménnyel bírni lehet a számolós tárgyakat, a közgazdaságtant?
2. Angol nyelvet tanulok, van középfokú nyelvvizsgám és pár hónap múlva megyek felsőfokúzni. A gond csak az, hogy például a nemzetközi gazdálkodáson két idegennyelvet kell tanulni (a másik szerintem a német lenne), de az angolon kívül jelenleg nem tudok más nyelven. Egyetemen be tudnám hozni az elmaradást a másik idegennyelvből?
Köszi a válaszokat!:)
FYI: a BGE-re évente sok száz hallgatót vesznek fel, aztán brutális ámokfutásba kezdenek, és a háromnegyedüket kiszórják. Már-már BME szintű a szivatás. Igaz, cserében értékes gazdasági diplomád lesz. Kösd fel a gumibugyid.
BGE mellett nem nagyon lesz időd németül megtanulni. Az alapokat nagyon nehéz elsajátítani, és ha nincsenek meg a szilárd alapok, utána már cseszheted.
Szia! első éves vagyok bge angol nemzetközi gazdálkodáson. Matek abszolút teljesíthető, most lesz a második zh. Csak sokat kell gyakorolni és menni fog. Közgázon nincs nagy matek, inkább a statisztikától félnék :D ja és készülj fel hogy egy-két tanár rohadtul nem tud angolul, de ez minden egyetemen így van. Arra is számíts, hogy németet csak úgy tudod felvenni, hogy kb. középszinten tudod. Nálunk sokan azzal szopnak most, mert év elején van egy felmérő belőle. Más nyelveket fel lehet 6 félévre venni: orosz,spanyol,kínai stb.
Sok sikert a felvételidhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!