Egyetemi anglisztika szak mennyit ér, mennyire megyek vele?
Nem büfészak, főleg, ha valami normális egyetemen végzed el, nem egy no name helyen (azokról nem tudok nyilatkozni).
Nekem egyből sikerült elhelyezkedni.
Angol szakos diplomával az ember kb. bármi lehet. Ismerek tévést, EP-képviselőt, tolmácsot, tanárt, nyelvészt, egyetemi tanszéki adminisztrátort, miniszterfeleséget :) , stb.
#2 és az àrnyoldalàt miért nem sorolod fel?
Én példàul bolti eladót ismerek ilyen végzettséggel...
Olyan értelemben nem büfé szak, hogy nehéz. Az egyik legnehezebb szak. Ellenben elhrlyezkedési lehetőségek szempontjából büfé. Ennek a szaknak az elődje volt az angol szak, amivel tanári végzettséget lehetett szerezni, ezzel már mesterképzéssel sem, mert kifut a bolognai típusú tanári képzés. A magas szintű angol nyelvtudás meg kevés a mai világban, a nyelvészeti és irodalmi tudásért meg ki fizetne.
Inkabb javaslom helyette az angil tanár szakot. Nem kell attól még suliban tanítani, de ugyanazt megkapod, mint anglisztikán.
'Olyan értelemben nem büfé szak, hogy nehéz. Az egyik legnehezebb szak.'
Neked nem szakadt le a pofád amikor ezt leírtad? Nekem igen amikor olvastam. Legnehezebb szak? Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? És az orvosi meg a villamosmérnöki meg a gépészmérnöki akkor mégis milyen?
Amúgy a kérdésre válaszolva, hogy mennyit ér, gondolom te is tudod kérdező, hogy mennyit ér, 0-t. Megtanulsz angolul. Jó esetben. Azért írom, hogy jó esetben mert ismerek olyat anglisztikást aki a BBC-n nem értett meg valamit a híradóban.
Mellesleg angolt tanítanak, angol történelmet, kultúrát, stb...
Magyarul olyan tudásra teszel szert amit egy felsőfokú nyelvvizsgához is kell tudni nagyjából. Más aki elvégez egy komoly szakot (orvosi,mérnöki) annak meg kritériumfeltétel, a diploma átvételéhez, az amit az anglisztikán 3-4 évig 'tanulnak'.
8:
Nem azt írtam, hogy a legnehezebb, hanem az egyik legnehezebb. Van összehasonlítási alapom, mert az elődjén tanultam (angol szak, és alig változott a tanterv), de nem végeztem el, ugyanakkor progmatot igen, és utóbbi jóval könnyebb volt. Plusz gazdasági MSc-m is van, az nagyságrendekkel könnyebb utóbbinál is, na nehézségben az az igazi büfé. Orvosira valóban nem jártam, bár egy családtagom igen, úgyhogy nem tudom összevetni, de eléggé más jellegű képzésről van szó, más jellegű nehézségekkel, szóval nem biztos, hogy egyértelműen össze lehet e vetni.
És nagyon nem arról szól, hogy felsőfokú nyelvtudást adnak. A nyelvészet nem azonos azzal, ami nyelvtant a nyelvtanulók megtanulnak, az irodalom meg nagyon nem olvasgatásból áll. Fonetika ZH-n te is vért hugyoznál. Én is azt hittem előtte, hogy büfé szak, és sétagalopp lesz, de nagyon nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!