Matek szöveges feladat?
Figyelt kérdés
Valaki kérem segitsen megoldani egy matek szöveges feladatot én sehogy nem értem.
Egy derékszögű háromszög egyik szöge 30fok.A szöggel szembeni befogó hossza 7cm.Határozzuk meg a többi szög és oldal nagyságát.
Probáltam meg szerkeszteni de nem sikerült sehogy
2016. szept. 4. 15:34
1/2 anonim válasza:
Hát, figyelj :)
1. Az tudjuk, hogy a háromszög egyik szöge 90 fok (derékszög), a másik pedig 30. A háromszög belső szögeinek összege 180 fok, amiből ha kivonod a meglévő 120-at, 60 marad. Tehát a szögek: 30, 60 és 90 fok.
2. Tudjuk, hogy a 30 fokos szöggel szemben van egy 7 cm hosszú befogó. Ezt felhasználva sin30 = 7/átfogó (szinusz = szemközti befogó/átfogó). Ebből ki tudod számolni az átfogó hosszát.
3. A Pitagorasz tételt felhasználva kiszámolod a másik befogó hosszát.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen megprobálom megoldani:)
2016. szept. 4. 15:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!