Felsőoktatásba felvétel. Hogy is van ez? "B"
[link] itt a link
Az előző évek statisztikáiban én azt nem értem, hogy ha egy szaknak pl meg van adva, hogy a felvehető létszám max 50 fő, és első helyre jelentkeztek 30an, de mégis csak kb 10en nyertek felvételt. Mert én úgy tudom, hogy a pontszámítás úgy van, hogy az első legjobb pontos 50et felveszik, és az utolsónak a pontszáma adja meg a ponthatárt. Vagy akkor ez most hogy van? Miért csak 10 nyert felvételt? /ez most csak példa/
Azért van, mert pl 50 a keretszám.
Jelentkeztek pl 200-an.
20 embernek van 400 pontja, 10 embernek 395 pontja, 60 embernek pedig 390 pontja. Ilyenkor nem tudnak különbséget tenni a 60 ugyanannyi pontszámot elért embert között. Vagy mindet fel kell venniük, (de ugye nem tudják, mert a keretszám 50, a +60 emberrel pedig már 90-en lennének) vagy senkit. Így csak 30 embert vesznek fel, és 395 lesz a ponthatár.
De ezt már megnézik akkor, mikor a pontszámokat kiírják. Tehát ha az van írva, hogy 395 a ponthatár, neked pedig pont annyi van, akkor nem kell aggódnod, felvettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!