Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Felsőoktatásba felvétel. Hogy...

Felsőoktatásba felvétel. Hogy is van ez? "B"

Figyelt kérdés

[link] itt a link

Az előző évek statisztikáiban én azt nem értem, hogy ha egy szaknak pl meg van adva, hogy a felvehető létszám max 50 fő, és első helyre jelentkeztek 30an, de mégis csak kb 10en nyertek felvételt. Mert én úgy tudom, hogy a pontszámítás úgy van, hogy az első legjobb pontos 50et felveszik, és az utolsónak a pontszáma adja meg a ponthatárt. Vagy akkor ez most hogy van? Miért csak 10 nyert felvételt? /ez most csak példa/

2010. ápr. 20. 19:04
 1/4 anonim ***** válasza:
igen úgy van ahogy mondod a legutolsó diák pontszáma lesz a ponthatár, amugy meg ha pl 50 a felvehető diák nem biztos, hogy oda annyian fognak jelentkezni, lehet hogy kevesebben, ez szaktól függ, meg az hogy első helyen 30an jelölték meg az egy dolog,mert akit nem vesznek fel első helyre, hanem pl második vagy sokadik helyként jelölte meg, az mivel nem vették fel ahova jelentkezett, így ahova elsőként 30an jelentkeztek ő is oda kerül stb...
2010. ápr. 20. 20:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Azért van, mert pl 50 a keretszám.

Jelentkeztek pl 200-an.

20 embernek van 400 pontja, 10 embernek 395 pontja, 60 embernek pedig 390 pontja. Ilyenkor nem tudnak különbséget tenni a 60 ugyanannyi pontszámot elért embert között. Vagy mindet fel kell venniük, (de ugye nem tudják, mert a keretszám 50, a +60 emberrel pedig már 90-en lennének) vagy senkit. Így csak 30 embert vesznek fel, és 395 lesz a ponthatár.

De ezt már megnézik akkor, mikor a pontszámokat kiírják. Tehát ha az van írva, hogy 395 a ponthatár, neked pedig pont annyi van, akkor nem kell aggódnod, felvettek.

2010. ápr. 20. 20:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. (A maradék 190 embernek, aki jelentkezett, értelemszerűen 390-nél kevesebb pontja volt a példámban, csak nem írtam oda őket)
2010. ápr. 20. 20:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Mostmár értem :) Köszönöm szépen a válaszokat!
2010. ápr. 20. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!