Igaz az, hogy az egyetemen az első félévben minden újdonsült egyetemista kap egy minimális ösztöndíjszerű összeget?
Alaptámogatás a neve.
Alapvetően részben igaz, de ezt csak bizonyos feltételek mellett kap az ember, egyrészt államilag támogatott képzés kell hozzá, másrészt egyébként meg kell felelned a szociális ösztöndíj feltételeinek (tehát rászorulónak kell lenned).
Tehát nem mindenki kap!
1. vagyok
Azt kifelejtettem, hogy nem alanyi jogon jár akkor sem ha jogosult lennél rá, hanem kifejezetten igényelned kell és igazolnod a rászorultságot is.
Szerintem sehol nincs ilyen.
Rendszeres szociális ösztöndíj van, erre lehet pályázni. Rászorultság alapján döntenek (hátrányos helyzet, árvaság, fogyatékosság).
Esetleg van egyszeri szociális támogatás ehhez viszont tényleg rendkívüli körülményeknek kell fennállnia a közelmúltból, pl.: szülő elvesztése, gyermek születése, házasságkötés. Erre is kérelmet kell benyújtani.
Szóval csak úgy senkinek nem fognak pénzt adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!