Egyetemi kredit pontok? Többi lent.
Idén fogok kezdeni az egyetemen, még nem jött meg a tájékoztatás, de érdekelne ez a kérdés.
Félévente 30 kreditet kell összeszedni. Az első szemeszterben a kötelező tárgyakkal megvan 28 kredit. Tehát nekem elég egy tárgyat felvennem még? vagy érdemesebb többet?
Nem, nincs ilyen, hogy félévente 30 kreditet kell összeszedni, olyan van, hogy ha 2 félév alatt nem teljesítesz 36 kreditet legalább, akkor átraknak költségtérítésesre.
Bár leszögezem, az intézményeknek lehetnek saját szabályaik, ahol akár el is várhatnak félévenként egy minimum kreditmennyiséget. Amit fentebb írtam, az a törvény.
De, azt írja, hogy félévente 30 kreditet kell összeszedni.
"Félévente teljesítendő kredit: A félévente teljesítendő kreditek száma harminc. Ennek érdekében a
hallgatónak az adott féléven előírt kötelező tárgyak mellett annyi szabadon választható tárgyat kell
felvennie és teljesítenie, hogy azok összesített kreditértéke a kötelező tárgyak kreditértékével együtt
elérje a harmincat."
Csak hogy járnék jobban, ha több tárgyat vennék fel, vagy pedig csak annyit ami eléri a 30-at? :)
Köszi a választ! Erre voltam kíváncsi. :)
Akkor szerintem felveszek még +-ba 3-at. De ezt majd kifogom tapasztalni, hogy mi hogy megy.
Végül 30 kreditet vettem fel ebben a félévben. Az egyik tárgyam nem sikerült, de azt majd szeptemberben felveszem. 26 kreditem van most.
Kiderült, hogy két félév alatt kötelező teljesíteni 30-at. Viszont ha három éven belül szeretném csúszás nélkül megszerezni a diplomát, akkor 30-at kell felvenni egy félévben. :) Ez az ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!