Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jogász levelező szak: ELTE...

Jogász levelező szak: ELTE vagy PPKE?

Figyelt kérdés
Melyiket érdemesebb bevállalni? Az ELTE-n más karon korábban már szereztem nappalin diplomát, így nekem az ELTE-ről jó tapasztalataim vannak, de munka mellett most fogok először tanulni. Elsősorban az érdekelne, hogy munka mellett mennyire van esély elvégezni az ELTE jogot, illetve hogy a Pázmányos diploma mennyire piacképes ezen a területen?

2016. júl. 31. 11:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
25%

"Vesd össze a mondandódat: nem tudod milyen az elte többi kara, mivel nem jártál oda. Akkor honnan tudod azt kijelenteni, hogy az elte a legjobb jogi kar, mikor nem jártál az elten kívül más jogi karra? Naugye... -.-"

Onnan tudom, hogy egyrészt ismertem egy csomó más egyetemről jövő embert, másrészt meg amúgy ezt egyébként is mindenkinek illene tudni. Elég közismert adat.

Amúgy meg nem muszáj megfogadni a tanácsomat. A kérdésre válaszoltam, mint mindenki más. Egyebekben nekem aztán totálisan mindegy, hogy a Kérdező hova megy. Felőlem mehet a miskolci karra is, vagy Győrbe, vagy bárhova. Semmi közöm hozzá, egyszerűen leírtam a véleményemet, mert - tudtommal - ennek az oldalnak az a lényege, hogy válaszoljunk a kérdésekre.

Aztán majd a Kérdező meg dönt, ahogy akar.

2016. aug. 2. 20:42
 12/17 A kérdező kommentje:
Én köszönök minden kommentet, de mint ahogy rávilágítottam nem a kérdésre válaszoltál. Azt írtad, hogy az ELTE a legjobb, és döntsem el én. De nem ez volt a kérdés. Elsősorban azok tapasztalatára lennék kíváncsi, akik levelezőn végezték a jogot, hogy milyen volt az eltén. Továbbá, hogy milyen a Pázmány diplomájának megítélése. Nyilván rosszabb, mint az eltének, de ha a többihez képest meg sokkal jobb, és kijelenthetjük, hogy mondjuk a Pázmány a 2. legjobb, akkor talán érdemesebb harmadik diploma esetén már a könnyebbik utat választani. (És nem, nem gondolom, hogy a jog bárhol könnyű lehet, de azt azért gondolom, hogy a Pázmányon könnyebb diplomát szerezni, mint az ELTE-n.)
2016. aug. 2. 20:47
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy melyik az ország legjobb jogi kara, felőlem lehet az ELTE ÁJK is. De hogy a leginkorrektebb, az biztos (levelezőn és nappalin egyaránt). Meg kéne már tanulni: a jogi stúdium olyan, hogy otthon, saját tanulással kell rájönni számtalan összefüggésre, az előadás és a szeminárium csak felszínes bevezetők még a legkiválóbb oktatók mellett is. És amit ma nem csinálnak a hallgatók: rengeteg jogirodalmat kell olvasni szorgalmi időszakban (a tananyagon túlmenően nyilván), mert ez a jogi műveltség alapja. Ezeket később pótolni igen nehéz (ha nem lehetetlen), mert ez alapozásnál a legcélszerűbb.
2016. aug. 15. 11:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Az ELTE-n inkább a polgári jog és a polgári eljárásjog oktatása az erősebb, a PPKE-n pedig a büntetőjogi tárgyak. (Bár van személyi átfedés büntetőnél).
2016. aug. 15. 11:02
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Végül a Pázmány mellett döntöttem.
2016. aug. 15. 15:19
 16/17 anonim válasza:
Szia, és végül meg lehet csinálni teljes állású munka mellett?
2020. máj. 10. 22:10
 17/17 Babsy01 válasza:
A kérdezőtől érdelkődnék, hogy halad a tanulmányaival? Milyenek a tanárok, a képzés?
2020. aug. 26. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!