Jogászok, joghallgatók! Mennyit tanultok szorgalmi, illetve vizsgaidőszakban, és mi ennek az eredménye kb?
Szia!
Én jelenleg első éves vagyok, és véleményem szerint folyamatos tanulással (gyakorlatilag óráról órára) kell számolni a jogi karon. Ha ezt így csinálod, akkor mindenképpen elviselhetőbb lesz a vizsgaidőszak, és egy 3-4-es átlag összejöhet! (De legalábbis minden tárgyat meglehet,ami rohadt fontos!)
A folyamatos tanulás életbevágó. Ahogy az előttem szólók írták, sokat segít, ha szorgalmi időszakban rendszeresen óráról-órára készül az ember. Nem csak azért, mert további anyagok befogadása hatásosabb a vizsgaidőszakban, hanem azért is, mert fel kell építeni egy egyéni tanulási struktúrát.
Én (szinte) sosem jártam előadásokra, de folyamatosan készültem a szemináriumokra. Az eredményeim megfelelőek, de sok múlik az adott tanáron és a szerencsén.
Munka mellett elvégezni az egyetemet, akár levelezőn, akár nappalin, nagyon nehéz. Amíg a komoly, elhivatott tanulás esetében az alvás és a tanulás közt lehet választani, úgy itt nyilvánvalóan a munkahelyi felelősség is megvan. Sok ismerősöm éveket csúszott ebből kifolyólag, de nem lehetetlen. Kitartás és terhelhetőség kérdése.
SZTE, (majdnem) végzős joghallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!