Egyetemisták! Mennyit tanultok egy nap szorgalmi és vizsgaidőszakban?
Mindkettő érdekelne. Különösen, hogy vizsgaidőszakban HOGY tanultok? Van vmi bevált praktika?
Milyen szakon tanultok?
[elte-btk]
igyekszem vizsgákat úgy elhelyezni, hogy legyen köztük néhány nap. inkább tartson hosszú ideig a vizsgaidőszak és legyen egy héten csak két vizsga, amire alaposan felkészülök, mint hogy egy héten írjak-feleljek négy különböző dologból, majd nyögjem az utóvizsgákat. (első félév végén hamar meg akartam szabadulni a vizsgaidőszaktól, de rájöttem, hogy ez nem így megy.)
praktika.. hát annyi, hogy ha voltak kötelező olvasmányok, irodalomjegyzék, stb. azt már félév közben beszerzem, akkor még van rá esély, hogy megvan a könyvtárban. és akkor szorgalmi időszakban készülök a zh-ra, meg olvasgatom ezeket. nem rohanok, de olvasás közben jegyzetelek, csinálok a könyvekből egy kivonatot.
ez meg majd hasznos vizsgaidőszakra. akkor már csak részleteket olvasok újra és a jegyzetből meg az órai jegyzetekből készülök, nem kell kilométereket olvasni.
praktikák, hm..
8 órát alszom, és nem otthon az ágyon fekve tanulok, hanem elmegyek a könyvtárba. így nem találok kifogást, hogy de ezt vagy azt akarom inkább csinálni, kínomban. viszek két liter ásványvizet/gyümölcslevet meg egy zsák szőlőcukrot. másfél, két óránként meg tartok egy kis szünetet, sétálok, eszek, egész mással foglalkozom, így nem stresszelek rá.
szerintem a nagy titkos faktor a helyes időbeosztás.
egyébként mivel elég vizuális típus vagyok, egy csomó színes kiemelőt, cetlit használok. a jegyzeteket is úgy írom, hogy főcímet, alcímet, részeket más-más színnel jelölöm, így átláthatóbb az egész, és máris könnyebb megemészteni.
szorgalmi időszakban egyébként elég hanyag tudok lenni, sajnos. zh-kra egyszerűbb készülni, mert van szemináriumom, amiből hetente kettő is van, az mindig friss marad a fejemben.
Mérnökhallgató vagyok BME-n. Sok óránk van, és sok beadandónk. A szorgalmi időszak végén pedig halálközeli élményben van részünk. Nálunk a vizsgaidőszak csak levezetés és pihenő :)
ZH-ra, vizsgára feladatmegoldással és levezetések gyakorlásával készülök, egy erdőnyi papír is elfogy a kezem alatt.
1. félévben, felsősök tanácsára az elejétől fogva készülgettem, minden nap végén félórát összefoglaltam, de a végére beleuntam és az önhibámon kívül felgyülemlett ZHkra nem maradt sok energiám. A vizsgákra pedig azok előtt 2 nappal kezdtem tanulni, nem erőltettem meg magamat.
2. félévben az elején nem tanultam, csak amikor elkezdődtek a ZHk a félév közepe fele, de a sok tervezési beadandó miatt elcsúsztam. A vizsgákra itt már 3-4 napot tanultam, nehéz volt, mert sokat kellett behozni.
3. félévben már az elején is tanulgattam, de nem vittem túlzásba nehogy megint kiégjek, a szorgalmi időszak közepén ellustultam, majd az év végi hajrában belehúztam, vizsgákra pedig már többet, 4-5 napot tanultam reggel 10től egészen addig, amíg meg nem tanultam azokat a részeket amiket beosztottam aznapra. Ez bevált és évfolyamelső lettem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!