Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jogász levelező szak: ELTE...

Jogász levelező szak: ELTE vagy PPKE?

Figyelt kérdés
Melyiket érdemesebb bevállalni? Az ELTE-n más karon korábban már szereztem nappalin diplomát, így nekem az ELTE-ről jó tapasztalataim vannak, de munka mellett most fogok először tanulni. Elsősorban az érdekelne, hogy munka mellett mennyire van esély elvégezni az ELTE jogot, illetve hogy a Pázmányos diploma mennyire piacképes ezen a területen?

2016. júl. 31. 11:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
77%

Nem ajánlom az elte jogot, levelezőn pláne nem.

Amikor odajártam nappalisként, azt láttam, hogy a levelezős évfolyamból másodévre 450 emberből maradt 150, negyedévre pedig 50. A másodéven 150 emberből 150-et megvágtak PJ-ből.

SOk olyan tanár oktat ott, aki arcra osztályoz, ki nem állhatja a levelezősöket, és megrögzött véleménye, hogy a levelezősök hülyék, és így nem lehet elvégezni ezt a szakot. Eleve oktatást nem nagyon fogsz kapni, alig van órád levelezősként, és hidd el, azok sem érnek sokat.

Ha én a helyedben lennék, elmennék máshová, ahol nem ilyen inkorrektek az emberrel. Elvégre fizetni fogsz súlyos pénzeket ennek az egyetemnek, és nem hiszem, hogy több féléves csúszást érdemes bevállalni, csak azért mert elte. Munka mellett amúgy sem lesz könnyű dolgod tanulni.

2016. júl. 31. 14:31
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Én csak idén fogok kezdeni a Pázmány jogi karán nappali tagozaton, de rengeteget olvastam a két karról.

A Pázmányon egyértelműen normálisabbak a tanárok a hallgatókkal. A markmyprofessoron tudod lecsekkolni.

2016. aug. 1. 15:11
 3/17 anonim válasza:
100%
PPKE
2016. aug. 1. 18:49
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2016. aug. 2. 06:23
 5/17 anonim ***** válasza:
29%

Az ELTE az ország legjobb jogi kara, de nyilván a legkeményebb is.

Neked kell tudni, bírnád-e.

2016. aug. 2. 19:56
 6/17 A kérdező kommentje:
Már van 2 ELTE-s diplomám, képben vagyok, hogy mennyire jó egyetem és mennyire követelnek sokat. De eddig csak gyakornoki/diák munkáim voltak és nappali tagozaton tanultam. Ez most egy új helyzet lesz, hogy teljes állás mellett, levelezőn fogok tanulni, emiatt aggódom. Mert ahogy az első kommentelő is írta, az ELTE-n azért nem mindig bánnak jól a levelezősökkel..
2016. aug. 2. 20:06
 7/17 anonim ***** válasza:
51%

Én most az ELTE JOGról beszéltem, az a legjobb. Ami azt illeti, tudtommal bölcsész-szakon viszont a Pázmány sokkal magasabb színvonalú.

Attól, hogy jártál az ELTE-re, nem tudsz semmit a jogi karról. Mint ahogy én, aki a jogra jártam, nem tudok semmit a természettudományiról pl.

2016. aug. 2. 20:12
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Az elte ájk az egy kis sziget a többi karhoz képest.
2016. aug. 2. 20:27
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

"Attól, hogy jártál az ELTE-re, nem tudsz semmit a jogi karról. Mint ahogy én, aki a jogra jártam, nem tudok semmit a természettudományiról pl."

"én, aki a jogra jártam, nem tudok semmit a természettudományiról pl."

Vö.

"az ELTE az ország legjobb jogi kara,"

Vesd össze a mondandódat: nem tudod milyen az elte többi kara, mivel nem jártál oda. Akkor honnan tudod azt kijelenteni, hogy az elte a legjobb jogi kar, mikor nem jártál az elten kívül más jogi karra? Naugye... -.-

2016. aug. 2. 20:30
 10/17 A kérdező kommentje:

És hol látsz olyan kérdést, hogy melyik a legjobb? Az nem volt kérdés, mert nem is lehet kérdés. A kérdés az, hogy tényleg feleslegesen szivatják-e a levelezősöket az eltén, vagy sem. Nyilván már csak presztízsből is oda mennék szívesebben, pláne ennyi eltés tapasztalattal, de amiket eddig hallottam az oktatók hozzáállásáról az elég elkeserítő. Szeretek tanulni, és nyilván tanulnék is ezerrel, akármelyik jogi kart választom, de ha az eltén külön megnehezítik a dolgomat azzal, hogy a tagozat miatt lenéznek és így állnak hozzám egy vizsgán, akkor már nem éri meg.

Hangsúlyozom, hogy én most a két egyetem LEVELEZŐS képzéséről beszélek és szeretnék érdeklődni azoktól, akiknek ebben van tapasztalatuk.

Illetve, hogy a Pázmány jogi diplomája mennyit ér, és nem az ELTE-hez képest, hanem úgy általában vagy a másik 6 jogi egyetemhez képest.

2016. aug. 2. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!