Orvosisok! Miből tanultok biokémiát?
Az elavult Ádám Veronika + Lehninger + előadás jegyzet + felsőbb évesek által összegyűjtött kérdések. De valósíznűleg az sem mindegy, hogy melyik egyetem.
Pécsen pl. már legalább 20 éve a Lehninger a hivatalos tankönyv.
SOTE-n korábban két intézet oktatta a biokémiát, most már csak az egyik. Pont az Ádám Veronika-féle intézet, akik ezer éve nem voltak képesek kiadni egy új könyvet. Éppen ezért döntött úgy a másik intézet, hogy kiadnak egy sajátot ( [link] és mire elektronikusan megjelent, a vezetőség kitalálta, hogy ők többé nem oktatják a biokémiát, ezért rendes könyv formájában már nem jelent meg. De szerintem ez nagyon jo lett, csak hát sajnos nincs már rálátásom, hogy a másik intézet követelményeivel egyetik-e teljes mértékben. A többi egyetemre meg pláne nincs rálátásom.
Szerintem egyelőre hagyd, majd a gyakorlatvezető elmondja, hogy szerinte miből készüljetek.
Az első félévben nem is biokémia lesz, hanem Orvosi kémia. (SOTE) Itt teljesen más könyvekre lesz szükséged, mint a második félévben kezdődő biokémián. Én is az előző válaszoló által említett e-könyvből tanultam, ami a képleteket leszámítva nagyon jól használható, de a másik intézetfélnek nem lenne tökéletes! Mivel most összevonják az intézeteket, ezért mindenféleképpen azt ajánlom, hogy várj még a bikémkönyv megvásárlásával.
Sok sikert! :)
Köszönöm a válaszokat! :)
Tudom, hogy első félévben orvosi kémia lesz, csak már olyan jó lenne nézegetni a könyveket (tudom, fogom még eleget, de akkor is) :D
Bár te tudod, de szerintem tényleg élvezd ki a nyarat!
A következő két évben nemigen fogod magad annyira felszabadultan érezni, mint most, amikor megtudtad, hogy felvettek, és még nincs is rajtad semmi teher :)
Tanulni bőven ráérsz majd szorgalmi időszakban. Jobb is lesz úgy, ha már tudod, mik a konkrét elvárások és mi a követelmény.
Nekem harmadév után ez az első napom a nyárból, mert vizsgaidőszak, majd gyakorlat volt. :D
Nehogy kémiázz pihenés helyett, akkor fáradtan fogod kezdeni az évet, és az nem lesz jó. Az orvosi kémián pont az emelt kémia anyagot oktatják le újra, figyelembe véve a diákok kémiatudásában lévő különbségeket, pláne azokat, akik fizikával mentek. Azt meg, hogy miből kell tanulni, várd meg, hogy elmondják az egyetemen, nehogy feleslegesen vegyél valami drága könyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!