Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Vidéki orvosisok! Milyen a...

Vidéki orvosisok! Milyen a "városotok"?

Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam válaszként, hogy mind a három város karaktere teljesen más, viszont azt, hogy miben más azt senki nem írta. Összefoglalnátok, hogy miért szeretitek, esetleg miért nem szeretitek azt a várost, ahol tanultok?

2016. júl. 4. 14:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha simán csak a várost nézzük, akkor Debrecen nem egy nagy durranás. Van minden, szórakozóhelyek, programok, de nagy választék nincs semmiből, illetve aki idejön egyetemistának, az készüljön fel arra, hogy éjszakai élet akkor van, ha megcsinálod magadnak (pl. este 11-éjfél után nincs tömegközlekedés). De azért tegyük hozzá, orvosin úgysem vagy elkényeztetve annyi szabadidővel, hogy probléma legyen, hogy hol bulizz...

Egyetemi élet terén (csak a DOTE-ra szorítkozva) viszont elég összetartó a társaság, mondhatni családias a hangulat. Kicsit mintha adna egy külön identitást, életérzést az embernek, a másik három egyetemen ez nem tudom mennyire van meg. Megvan a közös törzshely a koli alatt, megvan a saját szórakozóhely (bár már kissé hígul a dolog, mióta próbálják az egész hallgatóságot asszimilálni miután megszűntek az egyetemi centrumok), illetve szerintem nagy előny még, hogy soha nem vagyunk távol egymástól, van idő összezárva lenni, mivel minden gyakorlatilag egy helyen van és nem kell órák között utazgatással tölteni az időt.

2016. júl. 4. 16:46
 2/8 anonim ***** válasza:
2016. júl. 4. 20:23
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! :) Pécsi választ is szívesen fogadok. :)
2016. júl. 4. 21:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ismerőseim jártak Pécsre, és én is ismerem a várost.

A pécsi orvosisoktól is azt hallom, hogy nagyon jó kis összetartó csapatot alkotnak, ahol jó légkör szokott lenni.

A város iránt én személy szerint elég elfogult vagyok, nagyon-nagyon szeretem:)) Szerintem abszolút ideális közeg egy egyetemistának.

Pécsben a történelmi városközpontot, Szegedben a Tisza-partot, Debrecenben a Nagyerdőt szeretem igazán. Ami még más, az a környezet: Pécs környékén elég részletesen ismerem az aprófalvakat, túrázóhelyeket stb., a másik két város környékén csak a legfőbb látnivalókat láttam.

Igazából én mindhárom várost ismerem valamennyire, és ez nyilván nagyon szubjektív, de ha nekem kellene választanom, hogy melyikben akarnék 5-6 évig élni, akkor nekem Pécs - Szeged - Debrecen lenne a sorrend.

2016. júl. 12. 17:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Debrecenhez annyiban kijavítanám/kiegészíteném az első hozzászólását, hogy NAGYON erős a DOTE életérzés :) Összetartunk a többi kar hallgatóival, vannak nagyon jó egyetemi ruháink (hímzett pulcsi, köpeny, pólók, scrubs, és egyéb gyakra és hétköznapokra való ruhák). Kétségtelen hogy az integrációt nagyon megszenvedi ez az egész, hisz mindent megpróbálnak egységesíteni amit fizikálisan nem lehet 2 teljesen különböző kar között (pl. BTK-ÁOK). Gondolok én itt arra, hogy a félévünk 1 hét csúsztatással szept. 12-én fog kezdődini és dec. 23-án fog véget érni. Eddig volt egy vizsgahetünk karácsony előtt.

A bulikról meg annyit, hogy heti 2x van nagy bulik, szerdánként a HALLban (Nagyerdei Stadion alatt), csütörtökön meg Klinika ami viszont csak egyetemi, jönnek ugyan más karok hallgatói is, de nagyobbrészt még mindig a 4 medikus kar teszi ki a szórakozókat.

Szóval aki akar bulizni az tud :)

2016. júl. 12. 19:12
 6/8 anonim válasza:
68%
Azért az ilyen lekezelő kérdéseknél elgondolkozom, hogy vajon mi játszódik le a kedves kérdező buksijában kiíráskor... Konkrétan az idézőjelet nem tudom hova tenni. Mit gondolsz amúgy? Hogy mi anatómia szigorlat után leugrunk kecskét fejni meg kapálni? Pécs, Szeged, Debrecen mitől idézőjelesen város neked? Noha nem 2 milliós egyik se, de nagyvárosok... Budapest után a legnagyobb magyar városok között vannak. Nem falvak vagy tanyák...
2016. aug. 3. 11:55
 7/8 anonim ***** válasza:
50%
6-os: szerintem ez egyáltalán nem lekezelő, mert a kérdező szerintem arra gondolt, hogy az egyetemistáknak ez nem a szülővárosuk, nem az állandó lakhelyük stb., ezért tette idézőjelbe. Nem azt érti szerintem idézőjelesen, hogy "város", hanem azt, hogy "az ő városuk".
2016. aug. 3. 19:27
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves 6-os, az idézőjelet amiatt tettem, mert Debrecen/Szeged/Pécs is olyan város, ahol sok az egyetemista, sok olyan hallgató tanul ott, aki nem ott lakik (akárcsak Bp-n). A kérdés arra vonatkozott, hogy miért szeretitek, esetleg miért nem a helyet, ahol tanultok.

Érdekes, hogy a többi válaszoló nem érezte ezt lekezelőnek, ja és egyébként a "mi játszódik le a kedves kérdező buksijában" ugye egyáltalán nem lekezelő. Ha már mindenképpen bele akarsz kötni a kérdésbe, akkor miért nem a "vidéki"-be kötsz bele, az is elég degradáló, nem?

2016. aug. 4. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!