Valami megoldás veszprémi iskolaválasztáshoz?
A Medgya kifejezetten egy sport suli, felkarolja a kézilabdát! És oda (legalábbis a mi sulinkból) a legrosszabb (kettes) tanulók mennek.
Ha orvos akarsz lenni, akkor mindenképp a Vetési bioszt ajánlom. Tőlünk mentek rosszabb tanulók is oda, akik több tantárgyból is hármasak, meg a felvételijük se lett a legjobb, de felvették őket.
Az meg, hogy kicsaphatnak, ha rosszul állsz valamiből az hülyeség! Nem kell ilyenektől félni!
Szia!
Veszprémi vagyok, negyedik éve vetésis. Ha orvos szeretnél lenni, a Medgyát nem ajánlom. Elsősorban sportiskola, a versenyszerűen sportolókat támogatják, kiemelten a kéziseket.
A Vetési főleg humán beállítottságú suli, nagyon erős a nyelvoktatás és a biosz szakot is dicsérik. Én francia-magyar kéttannyelvűs vagyok, három osztálytársam is orvosnak készül :) Szerintem innen bármelyik szakról jóval több esélyed van egy orvosira, mint a Medgyából. Átlagban jóval magasabbak a tanulmányi átlagok és az érettségi eredmények is, több a nyelvvizsga (pl nekem is kettő van) és a versenyeredmény. Ezt a kicsapós dolgot már több embertől hallottam, aki nem ismerte a sulit. Való igaz, hogy vannak követelmények, de hidd el nekem, hogy ok nélkül senki sem fog téged kicsapni. Nálunk is volt már olyan, aki harmadszorra pótvizsgázott, mégis itt van még... Az igaz, hogy nem szeretik a lustálkodó, hanyag diákokat, de ez egy erősebb gimiben mindenhol így van.
Persze a Medgyából is lehetsz orvos, de az jóval több otthoni felkészülést fog igényelni szerintem. Szóval ha kitartasz e mellett, én jobban ajánlom a Vetésit. Veszprémi suli még az Ipari, ahol sajnos már megszűnt a gimnáziumi képzés, tehát már csak szakközép. A Lovassyról már biztosan hallottál, én a Vetésivel egy szintre tenném, de míg a Vetési a humán, addig a Lovassy inkább a reál beállítottságú diákokat várja (nagyon erős a matek és az infó szakjuk, de van angol én német is).
Ha van kérdésed a Vetésivel kapcsolatban, szívesen segítek, írj nyugodtan :)
Dilemma egy szál se, nyomás az Ipariba!
Vágtasson veszettül az Ipari Paripa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!