Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nyári szakmai gyakorlat -...

Nyári szakmai gyakorlat - nincs megoldás? (többi lent)

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 11 éve járunk egy 1 hetes zenei táborba, ami nem kikapcsolódás, nyaralás, hanem "szakmai" fejlődés, s számunkra nagyon fontos.

Eddig minden évben sikerült mindent ennek alárendelni, de! Ebben az évben a nyári szakmai gyakorlat (kereskedelmi suli) 1 hónapjába pont beleesik ez az 1 hét. Állítólag megbontani nem lehet, tehát nincs az, hogy 2 hét gyakorlat, 1 hét tábor, majd ismét 2 hét gyakorlat. (nem értem egyébként, ez miért nem lehetséges?) Zsákutcában toporgunk: semmilyen kiutat, megoldást nem találunk... Mit tehetnénk?

A szakmai gyakorlat nagy cégnél van, sumákolni nem akarunk és nem is lehet. Tényleg nincs megoldás? Van valami ötletetek vagy járt már így valaki?

2016. jún. 25. 15:07
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja, és azt lefelejtettem, hogy már be van fizetve, lemondás esetén nem kapjuk vissza a pénzt (regisztrációs, ill. kurzus díj, 24 ezer ft/2 fő)
2016. jún. 25. 17:56
 2/9 Andizsuzsi ***** válasza:

"Állítólag megbontani nem lehet"

Állítólag nem lehet, vagy utána jártatok és valóban nem lehet?

2016. jún. 25. 18:46
 3/9 A kérdező kommentje:

Aki az iskolában a szakmai gyakorlatot intéző tanár, aki a szerződést köti cégekkel, nos, Ő mondta. A cégnél még nem kezdődött el a meló, így ott nem lehetett eddig megkérdezni. De mivel nagy cég, ezért ha úgy van kötve a szerződés, hogy ab ettől eddig van itt gyakorlaton, xy meg attól addig, akkor nyilván ezen már nem lehet változtatni.

Meg lehet, tán van erre törvény is, hogy nem lehet megbontani...

2016. jún. 25. 22:32
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát igen: most találtam egy leírást, melyben pontosan meg van határozva, hogy szakközépiskolában (is) ÖSSZEFÜGGŐ nyári szakmai gyakorlat keretében kell teljesíteni a gyakorlatot.
2016. jún. 25. 22:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Most lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem értem, miért írtad ki a kérdést.

- Nem ismerjük a sulidat, ha ismernénk se tudnánk, mivel nem írtad le a nevét.

- Nem ismerjük a szakmai gyakorlati helyedet.

- Nem ismerjük a táborodat.

Annyi tippet tudnék adni, hogy ha már 11 éve jártok oda és valószínűleg ismeritek a szervezőket, akkor nehogy már ne lehetne elintézni, hogy visszafizessék a díját, ha nem mentek.

2016. jún. 26. 00:27
 6/9 Andizsuzsi ***** válasza:
30%
Miért van olyan érzésem, hogy kifogásokat keresel megoldás helyett? Ha tudod, hogy hol lesz a gyakorlati helyed, akkor megkérdezed tőlük.
2016. jún. 26. 06:40
 7/9 A kérdező kommentje:

Azért írtam ki a kérdést, mert úgy gondoltam, hátha volt már valaki, aki meg tudta szakítani a szakmai gyakorlatát és hátha van megoldás, csak én nem tudom.

A tábor árának visszafizetése jó ötlet, köszönöm, az lehet tényleg működne, ha minden kötél szakad :-)

Nem értem, miért érzed, hogy kifogásokat keresek: van egy kőbe (törvénybe) vésett "szentírás", hogy nem lehet megszakítani a szakmai gyakorlatot és van egy tábor ezzel egy időben, ami nagyon fontos nekünk. Erre keresnék megoldást (nem kifogást).

Én meg azt nem értem, hogy miért nem lehet egy szakmai gyakorlatot úgy csinálni, hogy 2 hét - tábor - 2 hét (mert pont így esne) Miért KÖTELEZŐ az összefüggő gyakorlat?

Elvégre nyári szünet van, a gimisek nyaralnak, a szakközepesek ehelyett dolgoznak (ami egyáltalán nem lenne baj), és kapnak 1 hónapra 20 ezer ft-ot érte (ráadásul még a táborba sem tud elmenni :-( )

2016. jún. 26. 07:21
 8/9 anonim ***** válasza:

"Nem értem, miért érzed, hogy kifogásokat keresek: van egy kőbe (törvénybe) vésett "szentírás", hogy nem lehet megszakítani a szakmai gyakorlatot "

Akkor most áruld már el nekem, hogy mi értelme volt a kérdésnek? Ha tudod, hogy nem lehet megszakítani, akkor csak annyit tudsz csinálni, hogy nem mész furulyázni aztán kész.

"Elvégre nyári szünet van, a gimisek nyaralnak, a szakközepesek ehelyett dolgoznak (ami egyáltalán nem lenne baj), és kapnak 1 hónapra 20 ezer ft-ot érte (ráadásul még a táborba sem tud elmenni :-( )"

Akkor mentél volna gimibe.

2016. jún. 26. 14:04
 9/9 Andizsuzsi ***** válasza:

"Nem értem, miért érzed, hogy

kifogásokat keresek"

Azért, mert itt nyafogsz ahelyett, hogy megkeresnéd a képzési helyedet, elmondanád a gondodat és megkérdeznéd, hogy van-e lehetőség megszakítani a gyakorlatot. Sok munkahely rugalmas e tekintetben, mások nem.

2016. jún. 26. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!