Ha hatóanyag, drog-, gyógyszerkutatással szeretnék foglalkozni melyik egyetem a legjobb választás?
Eddig a gyógyszerészetire gondoltam, mert onnan másfele és sokfele lehet menni, de elbizonytalanítottak.
Jövőre érettségizem, az eddigi terveknek megfelelő faktokon vagyok.
Na jó, most elbizonytalanodtam....
Gyógyszerész diplomával, akkor nehezebb elhelyezkedni, mint egy vegyész diplomával? (nem a mérnöki)
Ez tipikus felreertes az emberek fejeben, hogy a gyogyszerkutatasban gyogyszereszekre van szukseg. Hiaba tanulja ot evig a mar meglevo gyogyszetek mukodeset, az ujak kifejleszteseben sokkal hasznosabb egy vegyesz. Foleg egy olyab aki az eltere jart. Rengeteg olyan dolog van, ami fontos lenne (es most nem a szintezisekre gondolok) ellenben azokat egy gyogyszeresz ezeket nem tanulja. Persze a vegyesznek meg az elettani ismeretei hianyosak, de a munkaeropiacon meg igy is jobb eselyekkel indul.
Ettol fuggetlenul munkad mindkettovel lesz. Gyogyszereszkent is siman talasz munkat patikakban vagy kozigben, a de a kutatasban nehezebb lesz ervenyesulnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!