Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha hatóanyag, drog-, gyógyszer...

Ha hatóanyag, drog-, gyógyszerkutatással szeretnék foglalkozni melyik egyetem a legjobb választás?

Figyelt kérdés

Eddig a gyógyszerészetire gondoltam, mert onnan másfele és sokfele lehet menni, de elbizonytalanítottak.

Jövőre érettségizem, az eddigi terveknek megfelelő faktokon vagyok.

2016. jún. 27. 21:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Na jó, most elbizonytalanodtam....

Gyógyszerész diplomával, akkor nehezebb elhelyezkedni, mint egy vegyész diplomával? (nem a mérnöki)

2016. júl. 4. 18:49
 12/13 anonim ***** válasza:
Minőségbiztosítási szakértőnek persze kell gyógyszerész, de az gyáranként jelent 2-3-4 főt. Ahol én dolgozók gyögyszergyár, dolgozik 3 fő gyógyszer3sz és vag y 120 egyetemi végzettségű vegyész. Gondolhatják, hogy a 3 gyógyszerész valakinek a valakije...
2016. júl. 4. 22:41
 13/13 anonim ***** válasza:

Ez tipikus felreertes az emberek fejeben, hogy a gyogyszerkutatasban gyogyszereszekre van szukseg. Hiaba tanulja ot evig a mar meglevo gyogyszetek mukodeset, az ujak kifejleszteseben sokkal hasznosabb egy vegyesz. Foleg egy olyab aki az eltere jart. Rengeteg olyan dolog van, ami fontos lenne (es most nem a szintezisekre gondolok) ellenben azokat egy gyogyszeresz ezeket nem tanulja. Persze a vegyesznek meg az elettani ismeretei hianyosak, de a munkaeropiacon meg igy is jobb eselyekkel indul.

Ettol fuggetlenul munkad mindkettovel lesz. Gyogyszereszkent is siman talasz munkat patikakban vagy kozigben, a de a kutatasban nehezebb lesz ervenyesulnod.

2016. júl. 9. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!