A gimnáziumi 0. év fölösleges vagy hasznos? 2 gimi közül választhatók , egyik 4 éves másik 5 éves a nulladik év miatt ahol csak angolt és németet fogunk tanulni és pár szintentarto óra v h mondjak. Szerintetek melyik éri meg? Melyikre menjek?
Kéttannyelvűs vagyok, így nekem is volt 0. évem.
Általánosban nagyon rossz voltam angolból, szóval az az év elég sokat segített.
A fő előnyei közé sorolnám, hogy abban az évben csak a nyelvre kell koncentrálnod, így több időd/energiád lesz rá tanulni. Ahogy írtad lesznek szintentartó óráid. Nekem volt: matek, magyar, töri, infó és tesi.
Viszont ami az előnye ugyanaz a hátránya is. Ha elvégzed a 0.-ot ahol ugye csak nyelvet kellett tanulni és mész 9.-be... hát nagy váltás lesz, hogy a 0. évhez képest rengeteget kell majd tanulnod.
Azt, hogy milyen úgy 0.-ba menni, hogy utána "hagyományosan" folytatódik a suli, tehát nem kéttannyelvű, nem tudom.
Mindenesetre és az 5 éveset ajánlom, megéri. :)
En kettannyelvus vagyok,es mindenkinek lelkesen ajanlom az 5 eves szakokat. A nyelv mindenkepp kell,nemcsak a tolmacsoknak,hanem orvosoknak,jogaszoknak,stb is. Igy lesz egy biztos nyelvtudasod,konnyebben nyelvvizsgazhatsz majd.
A kettannyelvut (ha szoba jon) viszont gondold meg,az tenyleg kemeny,csak nagyon jo nyelverzekkel rendelkezoknek ajanlanam.
Nekem az egyik rokonom járt NYEK-es osztályba. A nyelvet sem tanulta meg OLYAN jól, ráadásul az összes többi tárgyból is szinte mindent elfelejtett - a "szinten tartó órák semmit sem értek:( Kiesett a tanulás ritmusából is, általánosban még kifejezetten jó tanuló volt, a gimnáziumban már csak közepes.
Én nem ajánlom, szerintem túl nagy a kockázat. (Pl. ahogy azt mások is írták, kifogsz egy rossz vagy akár csak közepes tanárt, és máris felesleges az egész éved.)
Én "csak" "sima" nyelvtagozatra jártam, az osztály negyede így is eljutott a felsőfokig. Szóval megy az plusz egy év nélkül is, csak akarni kell.
Német NYEK. Teljesen felesleges volt. Az 5. év végére se tanultunk meg rendesen németül, 34-ből 6 embernek lett meg a középfokúja, a többi cseszheti.
0. osztályban ledaráltak 7 könyvet, mindenki szerezte sorban az egyeseket, aztán a 2 hónapos szünet alatt mindent elfelejtettünk (könnyen be, könnyen ki...) és 10.ben kezdhettük volna újra, de nem hagyták, így végigbukdácsolta az osztály az egész középiskolát :)
Ha visszamehetnék nem ezt választanám, csak 1 évet elpocsékoltam az életemből.
Most lehet én vagyok félretájékoztatva, de nem mostanában szűntek meg az 5 éves, nyelvi előkészítős osztályok?
Amúgy szerintem ha maga a suli erős, akkor totál felesleges, csak 1 évet kidobsz. Ha megnézel egy erősebb gimit, 4. év végére már mindenki zsebében ott figyel egy vagy két középfokú nyelvvizsga, vagy akár emelt is, nem csak a nyelvi osztályosoknál.
Azt javasolnám, hogy ha a 4 éves képzés is elég erős iskolában van szerinted, akkor válaszd azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!