A gimnáziumi 0. év fölösleges vagy hasznos? 2 gimi közül választhatók , egyik 4 éves másik 5 éves a nulladik év miatt ahol csak angolt és németet fogunk tanulni és pár szintentarto óra v h mondjak. Szerintetek melyik éri meg? Melyikre menjek?
Kicsit későn válaszolok, de lehet valaki másnak még hasznos lesz.
Angol kéttannyelvű szakon tanulok, ez a harmadik évem.
Nyolcadikosként "voltak még álmaim". Kiköltözni Angliába vagy Amerikába, ott dolgozni, családot alapítani...
Aztán a minap angol tanulás közben egyszercsak ledermedtem, és megkérdeztem magamtól, hogy én ezt most miért is csinálom?
Ültem az íróasztalomnál, bámultam magam elé az angol felszerelésem előtt. Teltek a percek, és semmi nem jutott eszembe, hogy miért is lenne jó nekem ilyen magas szintű angol tudás.
Az évek során rádöbbentem, hogy nem akarom én elhagyni ezt az országot, jó nekem itt is, szeretek itt élni. Aztán megismertem egy fiút, akivel hosszútávra tervezünk. Szakmáját itthon jobban tudná kamatoztatni, mint külföldön. Na meg ő nem is kéttannyelvűs volt...
Drága édesanyám is itt él, nem hagynám el semmi pénzért.
Már nulladikba is B1-es nyelvtudással érkeztem, mostanra már szinte biztos a C1 is és még maradt 2 évem az érettségiig.
Az angol nyelven tanult tantárgyak nem is kellenek a továbbtanulásomhoz, hiszen teljesen más irányba szeretnék menni.
Tehát arra jutottam, hogy felesleges volt erre a szakra jönnöm. Egy évet elpocsékoltam az életemből. Jövő tanévben már érettségizhetnék, ha sima 4 évesre mentem volna, az egyetemet is előbb végezném el...
Mert így 19 évesen fejezem be a gimit.
Szerintem elég szorgalommal egy 4 éves szakon is el lehet jutni a felsőfokú nyelvvizsgáig.
Én személy szerint nem ajánlom az öt éves szakot.
"Tehát arra jutottam, hogy felesleges volt erre a szakra jönnöm."
Szerintem is alapjában véve felesleges a nyelvi +1 év, de ne keseredj el, nem a semmiért csináltad. Felsőfokú nyelvtudásod van, ez akkor is hatalmas előny, ha belföldön maradsz.
"Mert így 19 évesen fejezem be a gimit."
A rengeteg gyerek évvesztes, nem nyelvi osztályba jártam és így is a többség 19 évesen végzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!