Orvosisok! Titeket gyakran néznek le, mert orvostanhallgatók vagytok?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy trollkodásnak tűnik, de nem az. Negyedéves medikus vagyok, és már többször találkoztam ezzel. Rólam annyit kell tudni (mielőtt nagyképűséggel vádolna bárki), hogy mikor régi ismerősökkel találkozom, próbálom kerülni az egyetem témát. Ha mégis rákérdez, hogy hol tanulok, próbálok a városnévvel kitérni. Persze az ismerősök kíváncsiak, és megkérdezi, hogy melyik szakon, én meg mondom, hogy orvosin. Erre jön a kérdés: "ugye nem is olyan nehéz?" Ez csak egy példa. Volt pár éve, aki elkezdte taglalni, hogy neki a Corvinuson hány vizsgája van, és nekem milyen könnyű az anatómia-élettan-biokémia szigorlatokkal. Tényleg nem tartom magam egy beképzelt embernek, és tisztelem az ács, a kőműves, a mérnök, a jogász stb munkáját, és tudom, hogy én választottam ezt a szakot, de valahol kikérem magamnak, hogy úgy állítják be, mintha valami büfészak lenne. A kérdést azért írtam ki, mert kíváncsi vagyok, hogy más orvostanhallgatók is tapasztalnak-e ilyeneket? Vagy ez a felfogás mennyire gyakori? Még valami: a kérdésemnek nem az a célja, hogy másokhoz mérjem az orvosit, és hogy ez milyen nehéz. Tudom, hogy a mérnöki, jogi, pszichológia ...stb is nehéz. Csak úgy gondolom, hogy ez se éppen egy büfészak. (Kár is a f-rokméregetés, mivel mindegyik másért nehéz szerintem, tök más tárgyak vannak. Egyszerűen nincs mit összehasonlítani.)2016. jún. 16. 20:18
11/14 A kérdező kommentje:
Tudom, én is ezt mondom. Mindegyiknek megvan a nehézsége... Mindenkinek az a könnyebb, ami "testhezálló" neki (lehet, hogy nekem meg egy bölcsész szakba törne bele a bicskám, mert annyira távol áll tőlem és nem érdekel). Csak az ilyen "ugye nem is olyan nehéz?" kérdéseket nem tudom hova tenni. Én se kérdezem meg a jogásztól és a mérnöktől, vagy épp a kémia szakos hallgatótól, mert tudom, hogy ezek is rohadt nehéz szakok, és vért izzadnak ők is a diplomáért.
2016. jún. 17. 19:23
12/14 anonim válasza:
Jaj ne is mond.a Vizsgaszámos dolgokba én is mindig belefutok.Nekem is van corvinusos ismerősöm,aki már régen végzett,és most vizsgaidőszakban hívogatott hogy menjünk el ide oda.Mondom ne haragudj,nekem még van anatómiám,nem tudok menni,sokat kell készülni rá."-Jó,akkor nagyon max 4-5 nap és sima nem?" Mondom hát te beteg vagy :D
13/14 anonim válasza:
Már sokszor leírtam itt, de akkor még egyszer: annyira rohadtul nem érdekel, hogy mit gondolnak azok az emberek, akiknek nincs rálátása a dologra/direkt provokálnak.
Ha egy pl. Corvinusos attól érzi magát többnek, hogy az övével szemben degradálja az én tanulmányaimat, hajrá. Szerencsére nem nagyon találkozom ilyenekkel, mert akik ilyen szinten mozognak, azokkal maximum egyszer beszélek az életben: először meg utoljára.
Azzal nincs bajom, ha valaki le se sz*rja, hogy orvostanhallgató vagyok (nabumm), sőt, az ilyenekkel tudom általában kiereszteni a gőzt.
Mondom ezt úgy, hogy rengeteget tanulok és nagyon jó az átlagom.
Nem kell törődni a hülyeségekkel meg a provokátorokkal.
Csináld, amit szeretsz! Ne másokért, magadért!
14/14 anonim válasza:
Én azt látom,inkább ők néznek le mindenkit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!