Megéri élelmiszermérnöknek tanulni?
Őszintén? Én nagyon szerettem a sulis éveket (most végeztem februárban) és abszolút nem bántam meg hogy élelmiszermérnöknek tanultam.
DE! A munkakereséskor rájöttem, hogy ismerettség nélkül semmi esély jó pozíciót találni. Jelenleg mondjuk dolgozok, de a fizu cca. 160ezer + pótlék. (Ami azért nem olyan sok). Ha újra kezdeném én biomérnöknek mennék, mert így pl. gyógyszeripari területre is tudsz menni. :D Remélem segítettem.
Nem ajánlom a szakot. Több ismerősöm is végzett élelmiszermérnökként, nagyon alacsony fizetésért el lehet vele helyezkedni + sok felelősség.
Nem keresik. Ennyire egyszerű. Ha sok pénzt akarsz keresni, akkor inkább gépész legyél, vagy mechatronikai mérnök. Azok jó diplomák.
Az egyik ismerősöm kb. minimálbérért van multinál. A másik pincérként dolgozik, de TDK-zott is mellette többször.
Reálos mérnökire menj, még ha nem is a BME-re. Ha már élelmiszermérnöknek tanultál, akkor tanulj mellé mondjuk egy gépész / műszaki menedzser MSC-t, ez csak színesíti a palettát.
Amúgy gépészeket is keresnek sok élelmiszer üzembe, gépek felügyelete, karbantartása. Azzal még erre a területe is lehet menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!