Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Élelmiszermérnöknek megéri...

Élelmiszermérnöknek megéri tanulni?

Figyelt kérdés
Élelmiszermérnök képzésen gondolkozom, viszont nem tudom pontosan mit csinál és hol lehet vele elhelyezkedni. Ha valaki erről tudna felvilágosítást adni annak megköszönném. És még annyit, hogy matekból nem vagyok annyira penge, 4-es 3-as általában, most kémia faktra járok ott 4-es vagyok, érdemes ezek tekintetében megpróbálni?

2014. jan. 15. 22:07
 1/4 anonim ***** válasza:

A kémia 4 elég gáz, simán kellene az ötösnek mennie. Matek 4 nem gond.

Élelmiszermérnöki közepesen jó szakma, munkát lehet vele találni, de unalmas és nem túlzottan jól keres az átlag.

2014. jan. 15. 22:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezenkivül még elég hálátlan feladat is: arra tanítanak, hogyan mérgezd a népet.
2014. jan. 15. 22:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

Én első éves vagyok Debrecenben ezen a szakon..Kémiából nem voltam annyira,jó és nem is érettségiztem belőle,de itt megtanítanak mindent újból,persze gyorsabb a tempó,de meglehet tanulni,a képzés alatt mindig lesz kémia,de eléggé érdekesek..analitikai,élelmiszer-kémia..Ha van kérdésed írj!

19/F

2014. jan. 16. 22:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem ajánlom a szakot. Több ismerősöm is végzett élelmiszermérnökként, nagyon alacsony fizetésért el lehet vele helyezkedni + sok felelősség.

Nem keresik. Ennyire egyszerű. Ha sok pénzt akarsz keresni, akkor inkább gépész legyél, vagy mechatronikai mérnök. Azok jó diplomák.

Az egyik ismerősöm kb. minimálbérért van multinál. A másik pincérként dolgozik, de TDK-zott is mellette többször.

Reálos mérnökire menj, még ha nem is a BME-re. Ha már élelmiszermérnöknek tanultál, akkor tanulj mellé mondjuk egy gépész / műszaki menedzser MSC-t, ez csak színesíti a palettát.

Amúgy gépészeket is keresnek sok élelmiszer üzembe, gépek felügyelete, karbantartása. Azzal még erre a területe is lehet menni.

2022. okt. 6. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!