Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy működik a diákhitel 2. 0?

Hogy működik a diákhitel 2. 0?

Figyelt kérdés
3 félévre szeretném felvenni, de nézegettem a honlapot és azt írja, hogy az első folyósítás napja október 15. Ezt nem értem, mert nálunk (SZTE) szeptember 10 az első részlet befizetesenek határideje, akkor is, ha nem részletekben, hanem egyszerre fizetem be a tandíjat. A másik, hogy főállásom nincs, de fix diakmunkam van 3 éve, havi 110-120 ezret keresek nettóban, így ahogy vége a sulinak, nem apró részletekben szeretném befizetni, hanem mondjuk havi 100ezer forintjaval. Így lehet?
2016. máj. 14. 12:51
 1/8 anonim ***** válasza:
2016. máj. 14. 13:34
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

tandíjat akarsz belőle kifizetni? mert akkor azt diákhitel 1-ből tedd, mert kedvezőbb a kamat, azt nem kapod meg hanem egyből az egyetem kapja, és nem vonatkozik rá a szeptemberi határidő

a diákhitelt úgy fizeted ahogy akarod

2016. máj. 14. 14:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

#2-es hülyeséget beszélsz.

Amit te diákhitel 1-nek hívsz, az a diákhitel2, azt kapja az egyetem közvetlenül.

A diákhitel1 szabad felhasználású.

2016. máj. 14. 14:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2016. máj. 15. 12:19
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

nem beszéltem hülyeségeket, ellenében te a bunkó szó mellett lehetnél a szótári illusztráció

a kérdésből lejön, hogy szabad felhasználású hitelből akarná fedezni a tandíját, én pedig mondtam neki hogy ne tegye

arra talán maga is rájött volna melyik melyik

2016. máj. 15. 12:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem az jött le a kérdésből, hogy szabad felhasználásút akarja használni, nem tudom, ezt miből vetted...
2016. máj. 15. 12:34
 7/8 anonim ***** válasza:

hát például ezt írta "nézegettem a honlapot és azt írja, hogy az első folyósítás napja október 15. "

a célzott diákhitelnek nincs ilyen jellegű tulajdonsága

2016. máj. 15. 12:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Kizárólag a tandijra szeretném felvenni a hitelt. Azért is írtam, hogy az október 15 probléma, mert nekünk szeptember 15. A tandíj első részlete, amivel aktívvá is válunk. Az október 15 dátumot pedig a diákhitel oldalán találtam, akkor ezek szerint az a szabadon felhasználhatóra vonatkozik.
2016. máj. 25. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!