Mi van akkor ha csak az irakozhat be, aki befizette a tandíjat, nekem pedig diákhitelt kell felvenni?
A beiratkozás időpontjai stb főiskolánként eltérhet. Írj a TOnak, jelezd, hogy ez van, mit tegyél. És közben nézz utána a hiteligénylésnek, [link]
Általában van pótbeiratkozás is a főiskolákon. Csak jelezd időben, ebből látják, hogy törődsz az ügyeddel (még ha a mai e-mailedet csak esetleg hétfőn válaszolják meg).
Ez így eleve egy ördögi kör lenne, mert Diákhitelt csak az vehet fel, akinek érvényes jogviszony van, ami meg beiratkozás nélkül nem megy.
A valóság az, hogy a beiratkozást nem lehetne megtagadni emiatt, és ezt az intézmények is tudják, csak szeretnek ilyen pongyolán fogalmazni, meg hát szeretnék a pénzt minél előbb maguknál tudni. Természetesen nem lesz semmi gond, a Neptun rendszerból el kell indítanod a hiteligénylést (Diákhitel 2), az intézményi átvevőhelyen pedig alá kell írnod az előkészített szerződést. Innentől a hiteligénylés megy a maga útján. Valahogy össze is kell kötni a szerződést a tandíjjal, ez intézményfüggő, valahol csak kérik a szerződésszámot Neptunban, valahol meg bekérik a szerződést.
Írj a tanulmányi osztálynak, hogy te DH2-ből fizetnél, mi a teendőd. Biztos, hogy nem lesz gond, ilyenkor a fizetési határidőig elég lesz igazolnod a szerződés megkötését.
Ott is emberek dolgoznak:) amúgy, vannak dolgok, amiket természetesnek vesznek, nem írhatnak le minden eshetőséget, csak az általánosakat. De az egyéb esetekre pedig vannak a kommunikációs csatornák, amiket te most ki is használhatsz:)
Meg sajnos, ha már az elején nem ragaszkodnak a befizetéshez és nem kötik a beiratkozást feltételekhez, nem biztos, hogy utólag kifizetnék az emberek. Egy TO nak nem csak a hallgatókkal kell foglalkoznia, hanem csomó más dolga is van. Lesz még egy csomó olyan dolog, amire rácsodálkozol,de ne aggódj, hamar meg lehet szokni. Csak itthon kicsit nagyobb a szakadék, a különbség a középiskola és a felsőoktatás intézményei között például a hallgatók önállóságát tekintve. A középiskolában mindent a szádba rágnak, de főiskolán talpraesettnek kell lenni, utánajárni stb. Ahogy te is tetted, úgyhogy így tovább:)
Diákhitelt online szerintem bármikor lehet igényelni, amit meg tudsz tenni Neptunon keresztül is (ha esetleg ETR van nálatok, akkor gondolom, ott is) és ha jól tudom, a diákhitel oldalán is.
Nem tudom, hogy még lehet-e bankfiókon keresztül is, de az régen úgy volt, hogy neten kitöltötted az űrlapot, amit utána bevittél a bankfiókba.
Nálunk Neptunba kellett beírni a szerződésszámot és mivel a diákhitel első folyósítási ideje október 15., így akkor egyenlítik ki a tandíjatadat is. Neptunban szerepel, hogy diákhiteles vagy, így abból nem lesz problémád, ha éppen a tandíjat szeptemberben kell befizetni vagy még beiratkozáskor (Corvinuson volt úgy, hogy beiratkozáskor kellett, lehet, hogy ez azóta változott).
Remélem, tudtam segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!