Gépészmérnök, pénzügy számvitel vagy programtervező informatikus?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy a 3 szak közül melyiket a legnehezebb egy olyannak elvégezni aki nem tanult emelt matekot.NÉztem a tantervet és láttam hogy gépészen és proginfón matekból analízis van meg algebra pénzügyön meg gazdaságmatematika és statisztika.Melyiket lenne nehezebb elvégezni?2016. máj. 12. 16:13
11/22 anonim válasza:
Utolsó, megírhatnád, hogy hova jártál, ahol a regresszió analízis próbára tette a legjobb matekosokat. Csak hogy aki rendes matematikai képzést akar, el tudja kerülni.
12/22 anonim válasza:
Tisztázzuk már le előtte, hogy hol tartanak rendes matematika képzést az országban?:)
13/22 anonim válasza:
" Utolsó, megírhatnád, hogy hova jártál, ahol a regresszió analízis próbára tette a legjobb matekosokat. Csak hogy aki rendes matematikai képzést akar, el tudja kerülni."
Egyébként nem tudom érzed-e az iróniát a saját mondatodban, mert érzek benne egy kis ellentmondást...
14/22 anonim válasza:
Ez jogos lehet:) de hacsak nem találtál ilyet valahol, max annyival tudsz segíteni, hogy megmondod, hol nem.
15/22 anonim válasza:
Úgy érted az iróniát, hogy ahol a legjobbaknak nem megy valami, ott szükségképpen nehéz az anyag? Ha igen, akkor ebben nem értünk egyet.
16/22 anonim válasza:
A legjobbak átmennek és megy nekik, a többiek lemorzsolódnak. Ez mindenhol így megy. Nálunk a bukási ráta statisztikából mindig 60-80% között volt. Ez most a képzést minősíti vagy a hallgatókat? Az irónia az volt, hogy ellentmondást állítasz.
17/22 anonim válasza:
Nem állítok ellentmondást. Hol látsz benne ilyet?
18/22 anonim válasza:
"Ahol a regresszió analízis próbára teszi a legjobb matekosokat" mondatrész mögöttes tartalma éppen azt sugallja, hogy erős a képzés, mert a legjobbak is megizzadnak, utána megpróbálsz odaszúrni, hogy "aki rendes matematika képzést akar az kerülje el", ez meg éppen azt sugallná, hogy mennyire gyenge. Ez számodra nem ellentmondás? Éppen az olyan képzést kerülném el, ahol semmit nem tanulnak a hallgatók és könnyűnek tartják a statisztika képzést. Hála Istennek a munkám során remekül tudom alkalmazni a tanult statisztikai módszereket, így nem aggódom, hogy rossz egyetemen tanultam volna.:)
19/22 anonim válasza:
Nem olvastad el a 15-os hozzaszolasom?
20/22 anonim válasza:
Ez már sokadik olyan hozzászólásod, amiben a szövegértés nem megy neked, hagyjuk inkább. A kérdezőnek sok sikert a pályaválasztáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!