Felsőoktatásban lévő informatikusok válaszolnának pár kérdésre?
Felsőoktatásban lévők illetve már végzett egyetemisták tapasztalatait várom!
-Melyik szakmát választottátok, miért?
-Szerintetek mérnökinformatikus, programtervező informatikus, vagy gazdaságinformatikus a nyerőbb?
-Milyen átlaggal vettek fel (mikor?)
Milyen volt a matek tudásotok előtt, programozás tudásotok előtte, nyelvvizsga volt-e?
-Mennyire nehéz a középiskola és a felsőoktatás oktatás között a váltás?
-napi hány óra tanulás szükséges?
-Melyik felsőoktatást ajánlotok a legjobban? (SZTE-TTIK vélemények?)
-Mennyire nehéz elhelyezkedni?
-Fizetés?
A válaszokat előre is köszönöm!
1, Mérnökinfó, érdekelt a szoftver és a hardver is(itt most nem a pl videókártyára gondolok, hanem saját építésű nyákokra)
2, Attól függ mit akarsz csinálni
3, 4 alatti voltam, és talán 300 pontom volt felvételin, a humán tárgyak lehúztak
4, matek középszintű, programozni nem tudtam, nyelvvizsgám nem volt, de tudok angolul, szóval majd most megcsinálom valamelyik nyáron
5, semennyire, egyetemen is bejárok órákra
6, hehe, ajánlott 1-2 órát rászánni naponta, de ebből általában annyi marad, hogy 1-2 órát szán rá az ember hetente/kéthetente, zh előtt többet, majd végigtanulja a vizsgaidőszakot
7, Csak a Miskolci Egyetemről van tapasztalatom, ez szerintem egész jó
8, passz, még csak másod éves vagyok
9, haverom progterves, egyetem mellett dolgozik heti 20 órát, így keres nettó 100-at, úgy hogy alig csinál valamit
privátra válaszolva:
Órákra érdemes járni, de nem kell napi 10 órát rászánni. Szinte mindegy hanyas voltál matekból, az számít, hogy érted-e vagy csak hosszas küzdelem árán magoltad be, én 3-as voltam matekból haverom 5-ös, de egyetemen meg én korrepetálom őt.
Az, hogy tudsz programozni C-ben max az első szemeszterben előny, mert akkor mindenkinek megtanítják akik képes megtanulni. Hátrányod max annyi lehet tőle, hogy vizsgán nem csak a gyakorlatot kérik, hanem száraz elméletet is, amit semmi kedve megtanulni az embernek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!