Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire ajánljátok a doktori...

Mennyire ajánljátok a doktori iskola elkezdését? Doktori fokozattal többet lehet keresni, mint a mester diplomával? (műszaki, környezetvédelmi terület)

Figyelt kérdés

2016. máj. 6. 13:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben, hogy a munkád és a kutatási területed egybevág, egyáltalán nem hátrány a levelező, sőt, inkább előny. Piaci szektorban viszont nehéz a fokozatot fizetésemelkedésben számszerűsíteni.

Csináld meg, csak hasznodra válhat! Hogy mennyire, az majd kiderül.

Egy veszélye van a levelezőnek, hogy az ember hajlamos elhanyagolni a kutatását a napi munka mellett - ezt próbáld meg elkerülni:)

2016. máj. 9. 11:30
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Mivel ez nagy álmom, biztosan nem hanyagolom el munka mellett sem. :)
2016. máj. 10. 13:00
 13/21 anonim ***** válasza:
65%

Én versenyszférában csináltam a PhD-t, és kizárólag előnyét látom a PhD fokozat meglétének.

Eleve máshogy hangzik az ember neve úgy, hogy Dr. X.Y, okl. mérnök, mint csak simán X.Y. okl. mérnök.

2016. máj. 10. 15:42
 14/21 A kérdező kommentje:

Egyet értek. Köszönöm a választ. :)

És hogy érzed, keresetben is előnyt jelent?

2016. máj. 11. 10:24
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Valóban a PhD az egyetlen tudományos fokozat, de azért van (lehet) utána habilitáció, MTA doktora (DSc)cím, és levelező majd rendes MTA tagság.
2016. máj. 31. 11:38
 16/21 anonim ***** válasza:

Persze hogy előnyt jelent a keresetben a PhD !

Már csak azért is, mert a PhD-vel rendelkező alkalmazott után nem kell fizetni ~120 ezer Ft járulékot !

Tehát már eleve annyival többet tudnak adni.

2016. máj. 31. 14:38
 17/21 anonim ***** válasza:
48%

A PhD mindenhol a világon elismert tudományos fokozat, tudják, hogy mit jelent, rangja van.

A habilitációt már csak néhány ország ismeri, de mivel egyetem adja némi jelentősége még van külföldön is.

Az MTA címek viszont (MTA doktor, levelező és rendes tag) külföldön értelmezhetetlenek, csak Magyarországon belül van súlyuk.

Ha valaki az USA-ba, Angliába, Ausztáliába stb megy dolgozni, akkor jóval nagyobb rangja van annak ha 2 PhD-vel rendelkezik (különböző, de rokon tudományterületeken), mint ha habilitációja vagy magyar akadémiai címei lennének.

Magyarországon viszont fordítva van a többszörös diplomák (két PhD, több MSc) értéktelenebbek, mint a magasabb címek.

2016. máj. 31. 16:00
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Hosszútávon nagyon ajánlatos PhD-t szerezni, mert sokkal szélesebbek lesznek a lehetőségeid.
2016. jún. 29. 21:47
 19/21 anonim ***** válasza:
A PhD már az adjunktusihoz kell, nem a docensihez.
2016. aug. 1. 20:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Kedves 17-es barátom! Nekem szakterületem legnagyobb akadémikusa, Istenben boldogult mesterem mondta, hogy bárki odaadna két PhD fokozatot egy DSc-ért. Két PhD-val soha nem leszel MTA tag ugyanis...
2016. aug. 1. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!