Megirtam az érettségit, és utána buktatnak meg?
Tegnap megírtam a magyar érettségit, ami nem mellesleg nagyon jól is ment, és ma, a matek érettségin is túl, az osztályfőnököm az osztálytársammal üzente meg, hogy a magyar érettségim ÉRVÉNYTELEN mert megbuktattak magyarból.
Nekem senki nem szólt, hogy 1esre zártak le magyarból, ráadásul az érettségin ott volt a magyar tanárom is, látott is engem és akkor sem szólt hogy maga mit keres itt, nem írhatja meg!
Ráadásul az e-naplóban feketén-fehéren ott áll hogy 2,5 az átlagom magyarból, 3db jegyem van egy kettes egy hármas és egy egyes.
Írtam az osztályfőnökömnek hogy ez mégis mi a faasz, hogy felkelek hajnalban, órákon át elemzem a hülye novellákat, odafigyeléssel meg minden, aláírják meg pecsételik és borítékolják az érettségim MAJD MÁSNAP kitalálják hogy megbuktam???
Ő erre azt mondta hogy már április huszon valahanyadikán megbuktatott a tanár és már megírták a bizonyitványt, csak az ő "tájékoztatási papírján" (ezt ő írta) nem szerepelt a bukásom így nem látta.
Ilyet tehetnek velem? 3 jeggyel, 2.5ős átlaggal és egy megírt érettségivel megbuktatnak? Ráadásul az egész osztályból csak én bukok magyarból, pedig a többiek alapvető helyesírási szabályokkal sincsenek tisztában. Nagyon úgy érzem ez vagy valami baki volt amit nincs kedvük bevallani és javítani, vagy egy ellenem irányuló undorító merénylet.
csak jó lenne ha mielőtt az igazgatóhoz vagy bárki máshoz fordulnék az adott iskolában, előtte megtudnám hogy nekem van -e igazam illetve hogy mik a "jogaim"
Mert az osztályfőnököm is megpróbált lyukat beszélni a hasamba..
Ez így nagyon nem stimmel. Az e-napló képernyőmentését mindenesetre tedd el, írj egy papírt 2 tanúval, hogy a mai napon ez látható. Képesek utólag okiratot hamisítani. Ebből még per is lehet. Vagy az osztályfőnököd kavar valamit.
Egyébként ha nem mehettél volna érettségire, akkor a megkezdett érettségi valóban érvénytelen, tehát nem legalizálja a megírás ténye, de itt a bukás megkérdőjelezhető. Bizonyítványt nem kaptál? És mi van a mai érettségivel? Mindenképp írj a fejleményekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!