Orvosira készülők/leendő orvostan hallgatók! Emelet szintű kémia és biológia érettségire szeretnék felkészülni könyvekből. Milyen könyveket ajánlanátok+jegyzeteket stb? Belátásom szerint 2 év elegendő lehet. Megosztanátok tapasztalataitokat?
Én állatorvosin tanulok (ugyanúgy biológia+kémia emelt), 1 év alatt készültem fel mindkét érettségire, szóval 2 év bővel elég kell hogy legyen.
Kémiát a mozaikos tankönyvből+Villányi-féle érettségi felkészítőből tanultam, számítási feladatokat Ötösöm lesz kémiából c. feladatgyűjteményből.
A biológia emelt sokkal könnyebb a kémiánál, ha jól emlékszem abból is mozaikos könyvünk volt, meg még kaptunk külön érettségis anyagokat a tanártól, de csak a könyvből is simán fel lehet készülni rá (akár egyedül is).
A követelmények nem változnak túl sűrűn, ha az idei követelmények alapján tanulsz, az nem lesz gond 2 év múlva. Majd amikor felrakják a jövő évi/azutáni követelményeket, meg tudod nézni, mi változott, hogy átnézd azokat a dolgokat, de nem lesz sok különbség a mostanihoz képeset.
Egyébként nekem biológián 92, kémián 85 pontom lett (nálunk 410-430 között változik az államin a felvételi pontszám).
Én tavaly érettségiztem
Kémia: Villányi könyvek. Tankönyv + munkafüzet + ötösöm lesz kémiából
Kiválóan fel lehet belőlük készülni
Biológia meg a Mozaikos könyvek.
Semmi sem lehetetlen csak akarni kell :D 2 év alatt teljesen 0-ról is fel lehet készülni, de szerintem 1 év alatt is elegendő. Folyamatosan tanulás és számolások gyakorlása mellett érettségi írásbeli előtt 1 hónappal érdemes megcsinálgatni időre a régebbi feladatsorokat és kijavítani a javítókulcs alapján és megnézni hogy hol kell még erősíteni. Aztán pár nappal a tényleges időpont előtt pedig végigolvasni mindent megint 1x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!