Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Villamosmérnöki előtt hogyan...

Villamosmérnöki előtt hogyan tudnék itthon készülni, hogy megkönnyítsem a dolgomat?

Figyelt kérdés

Emelt matekot tanultam/tanulok, azt a nyár alatt is fogom gyakorolni.

Programozási ismereteim nem igazán vannak. Milyen anyagokból tudnék egy kicsit megismerkedni vele? Van olyan könyv/online anyag, ami az alapoktól kezdi? Jó lenne, ha már tudnék valamennyire programozni, mire odakerülök.

A másik, hogy azt hallottam, hogy nagyon jó, ha otthon, hobbiból foglalkozom elektronikával. Ezt hogyan tudnám csinálni? Elektronikai ismereteim nem igazán vannak még, a gimis fizikán kívül.

Egyébként a BME-VIK-re jelentkeztem.

2016. ápr. 1. 13:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sztrogoff!

Nem gondolkodni tanítanak. Magolni tanítanak.

Szerintem nem érted amit leírtam...

Kb. a tananyag 95%-a olyan ami az évek során kihullik a fejedből, mert gyakorlatban nem is LEHET hasznosítani.

Ezt egyébként nagyon sokan megerősítik akik munkába állnak... szóval sürgősen át kéne alakítani a BME-s képzést, olyanra mint a miskolci egyetem vagy az óbudai egyetem képzése.

2016. ápr. 2. 13:14
 12/15 anonim ***** válasza:

De minek tanítanának olyat, amit a munkahelyeden úgyis megtanulsz?

"BME-VIK-en villmérnök BSc-n programozáson körbe adtunk egy pendrive-ot és így kb. mindenkinek sikerült a prog 1... :)"

Ilyen mentalitással meg lehet, hogy nem mérnöknek kellene menned...

2016. ápr. 2. 15:35
 13/15 anonim válasza:

Szia!

A matek tényleg fontos, de nem kell félni, egy kis gyakorlással meg lehet csinálni. A programozás sem nehéz, érdemes foglalkozni vele otthon is mert azon kívül hogy enélkül nehéz a tárgy teljesítése tagadhatatlanul az egyik legértékesebb tudás.

első félévben a C programozással fogtok foglalkozni ami nem a legkönnyebb nyelv de több munkahelyen is elvárás az ismerete.

A C++ második félévben van így én a helyedben inkább a C vel kezdenék. Vannak fent az előadásról diák a neten, keresd meg abból egész jól meg lehet érteni.

A fizika ha ment a gimiben akkor itt is fog. Nem sokkal nehezebb.

Az otthoni forrasztagatást én inkább későbbre hagynám, mert még nem sok fogalmad lehet róla és az egyetemen ha van időd a tanulás mellett nagyon jó szakkörök vannak ahol rengeteg gyakorlati tudást szerezhetsz. Ezeket a lehetőségeket ha már belelendültél a suliba, érdemes kihasználni.

Sok szerencsét és kitartást, és szerintem érdemes a BME-re járni!

2016. ápr. 3. 16:47
 14/15 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2016. ápr. 3. 17:29
 15/15 anonim ***** válasza:
Matek nagyon nagyon sok. És rugalmas gondolkodás (ez a legnehezebb!).
2016. ápr. 3. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!