Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen a KRE Bölcsészkara?

Milyen a KRE Bölcsészkara?

Figyelt kérdés

Ugyan azt a két szakot jelöltem meg a KRE-n és az ELTÉ-n. Első két helyen az ELTÉ-sek vannak, nem akarom ragozni, hogy miért.

Valószínűleg bejutok az első megjelölt helyre (legalábbis remélem), azonban érdekelne milyen a KRE, hátha mégis az lesz a befutó. Beszéltem ottani ismerőssel, szerinte nagyon jó, mások szerint nagyon nem az.

Én nem tudom és nem is akarom magam elhatározni egyik álláspont mellett sem, épp ezért kérek lehetőleg objektív véleményeket (vagyis ne essünk túlzásokba pls).

Főleg a társaság és a tanárok érdekelnének, illetve ennek kapcsán az oktatás minősége. Egyik szakom az anglisztika, a másik osztatlan tanári (az egyik szak itt is angol).

Előre is köszönöm az építő véleményeket!

(Ha fröcsögni szeretnél a bölcsészkar miatt, azt magadban is megteheted.)

2016. márc. 26. 12:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Csak az anglisztikáról tudok nyilatkozni.

Én szerettem, a társaság jó, a legtöbb tanár jó, az adminisztráció pocsék. A másik szívás, hogy nem hirdetnek meg elég helyet a kurzusokra, így igen meg lehet szívni, ha nem szeret a Neptun, de elvileg ez máshol is így van...

Ha a vallásos dolog az, ami visszatartó erő, akkor ne aggódj, mert összesen 1 ilyen tárgyat kell elvégezni.

2016. márc. 26. 20:23
 2/3 A kérdező kommentje:

Alapvetően nem vagyok ateista, de nem is mondanám magam vallásosnak. Nem tart vissza, végtére is lehet ez is ad nekem valamit, amivel több leszek.

A színvonal érdekel jobbára.

2016. márc. 26. 21:11
 3/3 anonim ***** válasza:

A színvonal jó, gyakorlatorientáltabb, mint az ELTE. Mondjuk ennek az a hátulütője, hogy ez nem az az egyetem ahova nem kell bejárni. Rendszeresen vannak katalógusok, 3 hiányzás és annyi a kurzusnak.

Az anglisztika első évének végén minden egyetemen van egy szigorlat, amit azért elég komolyan vesznek a Károlin, az egy elég kemény szóróvizsga. Elég nagy a bukási arány, ami nem jelenti egyből azt, hogy annyi a pályafutásodnak, de a legtöbb kurzus arra épül, szóval ha nem kapod össze magad hamar, akkor csúszás lesz belőle minimum.

2016. márc. 31. 22:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!