Egy pszichológus könnyen el tud helyezkedni? Orvosi vagy pszichológia?
Sokáig orvos akartam lenni, mert a bioszt és a kémiát is szerettem, valamint az egész presztísze meg a gyógyítás nagyon tetszett, érdekelt. Viszont mostanában csak azt hallani, hogy az orvosin tanulsz egy csomót, aztán nagyon kevés fizetésért rengeteget kell dolgozni, ügyelni éjszakánként.. Én pedig ezt nem akarom. Lehet, hogy önzőség, de ha már ilyen sokat tanulok amúgyis, akkor sokkal jobban meg kellene becsülni az orvosokat.
Épp ezért gondolkodtam egy B terven, és a pszichológiára esett a választásom, mert az a terület is rendkívül érdekel, szívesen tanulnám:) Csak nem tudom, Magyarországon egy pszichológus végzettséggel el lehet helyezkedni? Azon kívül, hogy iskolapszichológus/hasonló.. Mert szívesen nyitnék egy saját irodát, ott fogadnám az embereket, de nem tudom, hogy erre mennyire van kereslet (Fontos még számomra a jó fizetés is..). vagy még mihez lehet kezdeni egy frissen végzett pszichológusnak?
Köszönöm szépen előre is az ötleteket :) (Érveket / ellenérveket)
Hát nézd, egy orvosi diplomával bárhol kapsz munkát és ha kevés is a fizetésed, csúszópénz mindenhol van.
A pszichológusoknak viszont igen kis százalékának van magán praxisa és még kevesebbnek jól menő magán praxisa, a legtöbbjük iskolákban vagy szociális munkakörben dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!