Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME-VIK vagy Óbudai-NIK?

BME-VIK vagy Óbudai-NIK?

Figyelt kérdés

Mernokinformatikusnak akarok tanulni, ezen a ketto egyetemen gondolkozok, es nem tudom hogy melyik lenne jobb nekem.

Rolam:

- kulfoldon tanultam sokaig es csak elozo evbe koltoztunk vissza pestre, es kint nem tanultam fizikat, tehat egesz eletemben 1 (most vagyok vegzos, es most tanulok fizikat eloszor)-evet tanultam fizikabol

- szeretem a matekot, elvezem is de nem vagyok benne kiemelkedoen jo fakultaciora jarok 3,5 atlaggal, kozep matek erettsegit fogok tenni, kb 80%-93% lesz

- informatikat nagyon szeretem, emelt info-bol fogok tenni erettsegit, es kb 80-90% lesz

Azt halottam hogy a BME mernokinfo nagyon elmeleti es nem tanitanak annyi gyakorlatit mint az Obudain. En jobban elvezem a programozast mint a sok matekot. De lehet hogyha a BME-re mennek akkor egy ertekesebb tudasom lenne az egesz informatika vilaggal kapcsolatba.

BME-nek nagyon jo a hirneve, az OE-NIK csak a masodik a rangsorba.

Melyik egyetem lenne jobb valasztas szamomra?

Informatikat jobb tanulni tobb elmelettel mint gyakorlattal vagy tobb gyakorlattal es kevesebb elemelettel?

2016. márc. 11. 14:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A diploma nem is mindig szükséges az állásokhoz csak a jobbakhoz elvárt. Amúgy meg attól, hogy elvégezted a BME-t nem fognak felvenni az OE-s helyett. Ha van diplomás akkor szépen behívnak és általában ott adnak valami programozós feladatot és az alapján veszik fel az embert hogy milyen kódot írt arra a problémára amit adtak. (nyilván azt veszik fel aki a legjobbat írta.)
2016. ápr. 24. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!