Berzsenyi angol-nemet tagozatra a 72. helyrol 2016-ban
mennyi esely van bejutni, ha 167-en jelentkeztek?
1/16 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy vannak elottem kb. 5-en, akik a masik osztalyba ugyanide jobb szobelit ertek el, ok tuti kiesok, igy kb. a 67. helyrol a 12-13 fos osztalyba 165 ponttal, 43 pontos szobelivel van esely? Ez a suli lenne a csucs!
Lehet esélyed, sajnos azt, hogy az elmúlt években hányadik helyről jutott be az utolsó, nem tudom megmondani.
A 67. rangsorszám a 12 helyre elég negatívan hangzik.
VISZONT! Mindenképpen azt jelöld elsőnek, ahová menni szeretnél, ha oda nem vesznek fel, ugyanakkora eséllyel indulsz a második helyen megjelölt gimnáziumba.
2016. márc. 7. 01:42
Az előző kommenttel összhangban: tekintsd úgy azokat az iskolákat, ahová nem hívtak be szóbelire, mintha rajta sem lennének a listádon, ugyanis ezek automatikusan kiesnek. A Te listádon most már a Berzsenyi az első. Sok sikert!
2016. márc. 7. 13:00
4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igen azokat úgy tekintettem, cserélni is fogom őket és előre írom a Berzsenyit, hátha mások az Eötvös, Madách nyelvi tagozataira jelentkeznek, vagy házon belül, csak az osztály másik 2/3 részére (angol-olasz, angol-francia) és hátha (csoda lenne) nem az angol-német tagozatot írnák előre, hisz láttam, hogy páran az angol-olaszon előrébb vannak, mint az angol- németen. Nagyon jó lenne!
2 évvel ezelőtt 72., tavaly 48. volt az utolsó bejutott erre a szakra.
Szóval nagyon kétesélyes a bejutás, de idén volt az ország legalacsonyabb központi átlaga, úgyhogy ez vígasztaljon, hogy talán ennek fényében lejjebb mennek a ponthatárok :)
2016. márc. 7. 15:42
6/16 A kérdező kommentje:
Sajna, ahogy eddig néztem csak kb. 20-21 tuti kieső van! Az a baj, hogy nincs hova elmenni innen, mert a legjobbak a sor elejéről elmennek az Eötvös, Madách, stb. sulikba, de akik utána jönnek, azok max. az osztály másik harmadán vannak előrébb, mint a németen, illetve talán az iskola más tagozatán, de akinek hasonló pontja van, nem fog egy gyengébb sulit választani, ha ide is felveszik, sőt tutira befutó. Akkor mégis hogy lehet, hogy tavalyelőtt a 72. is bejutott? Annyira sok gyereket vettek fel a Fazekas, Eötvös, Madách sulikba?
7/16 A kérdező kommentje:
Annyira kevés az a 12 hely, hogy innen nem tudom hogy jutott be tavalyelőtt a 72.! Főleg elvileg még most a ponthatár is alacsonyabb, így talán lejjebb megy, így most kb. az 51. helyről várom a 12. helyet, úgy látom nem sok eséllyel! Esetleg tudnátok a Berzsenyinél erősebb sulit mondani ami hasonló nyelvi osztályt indít Budapesten az Eötvös, Madách-on kívül, mert azokat az OM kód alapján megnéztem és így tuti, hogy 20 ember kiesik azokba, esetleg a maradék 30 gyerek a Berzsenyitől feljebb hova lehet esélyes, ha mondjuk nem ezt választja? Esetleg írna valaki, aki tutira tudja, hogy máshova szívesebben menne, mint ide és előlem kiesik?
Nem akarlak elszomorítani, de attól, hogy egy erősebb gimiben ott vannak az előtted levők, attól nem azt jelenti, hogy nem a Berzsenyit jelölték meg elsőnek:) Felesleges ez a pattogás a témán, úgyis csak április végén derül ki:) Sok sikert!☺
2016. márc. 8. 18:12
9/16 A kérdező kommentje:
Igen,de még lehet sorrendet módosítani! Ha engem felvennének egy erősebb suliba,nem a gyengébbet vàlasztanàm! Làttam,h szinte max íràsbelijük van és persze kitűnő és max szòbeli,így ők döntenek és több erősebb suliban is bent vannak,szóval nagy részük kiesik. De hogy lehet, h tavalyelőtt a 72. bejutott a 12 fősbe? Hova lett 60 gyerek? Nem értem!
Az iskolák erőssége relatív. Én inkább a közösség, a nyílt napos tapasztalatok, illetve a programok, diákanyag alapján döntöttem, nem az erősség határozta meg a döntésem. A top 20 iskolában általában már nem erősség alapján dönt az ember :)
Úgy lehet, hogy minden évben máshogy alakulnak a jelentkezések, így lehet, hogy rengetegen mentek más iskolákba, s bekerült a 72. is. Ezt nem lehet tudni, hogy idén hányan írnak másik iskolát.
2016. márc. 9. 11:20
Kapcsolódó kérdések: