Mennyi esélyem van bekerülni a Karinthy Frigyes Gimnázium angol kéttannyelvű tagozatára?
A központim 81 pont lett (Magyar41/50, matek40/50) A hozott pont maximális: 50, a szóbeli 39 (magyar 21/25, matek18/25)
így összesen 170 pontom van a 200-ból..
Annyi, hogy idén a top 10 legerősebb gimikben lejjebb ment a szóbelire behívás ponthatára ---> ergo bejuthatnak alacsonyabb pontszámmal.
Viszont én is azt tapasztaltam, hogy a gyengébb gimikben meg éppenhogy emelkedett a ponthatár a szóbelire (ugyebár a Karinthyban is, ha jól tudom 5 ponttal, bár nem számít "gyengébb" giminek).
Szóval ez abszolút iskolafüggő, hogy hol fog emelkedni idén a felvétel ponthatára és hol lesz lejjebb.
Nem gondolom, hogy nehezebb lett volna.
Egyszerűen... Gyengébb lett az átlag, ez nem csak azzal függ össze, hogy nehéz volt, a gyerekanyag, felkészítő tanárok is meghatóarázóak. Minden évben "nehéz volt", az eddigi legmagasabb átlag talán 59 pont, ami sugallja, hogy a legjobb évben sem lett 80 pontja minden kitűnőnek.
Az idei átlag gyengébb lett.
105 pont volt a behívás az alsó határa a Karinthyban, a tavalyit nem tudom biztosra, de a 100 pont gyanúsan hangzik. Oké, hogy van gyengébb, meg erősebb tagozat, DE ez olyan, mintha a kérdező 120 ponttal és maximális szóbelivel lenne ott (sőt, pontazonosság esetén általában nem a szóbeli dönt), ami 15 pont különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!