Mennyi esélyem van bekerülni a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumba kb.160 ponttal?
Az írásbelim 67 pont, a vitt 47 pont a szóbelit még nem tudom de szerintem 40+
A humán és a német, francia nyelvi szakok érdekelnek
Sok múlik a szóbelin, 10 pont is sokat tesz.
Igazából felesleges az előző évekkel összehasonlítani, nagyon megváltoztak a határok.
Az Eötvösbe német nyekre például 118 ponttal már behívtak embereket, 170-től fölfelé valószínű fel is veszik a jelentkezőket. Tavaly 128 volt a határ és olyan 180 körül lehetett bekerülni. Tavalyelőtt 130 volt az alsó határ. Ez csak egy példa, a változásokat az is jól jelzi, hogy a Berzsenyi minden szakára behívtak. Átlag 5-6 ponttal alacsonyabbak lesznek a ponthatárok, mint tavaly.
2 évvel ezelőtt a barátnőm hasonló pontokkal maxot szóbelizett, kb. 50. helyről fel is vették volna :)
Szerintem humánra biztosan fel fognak venni, a német és a francia eléggé necces.
De egy 45 pont koruli szobelivel mar valszeg bejusz. Nem olyan bonyesz, en anno 49 pontot szedtem ossze, a tanarok kedvesek es ravezetoek, sokat szamit az egyeniseged nem csak a szaraz tananyagbeli tudasod (foleg humanon az irodalmi resznel). Nyugodtan merd elmondani sajat a velemenyedet, gondolataidat, azt birjak;)
Humanra kicsit konnyebb bejuttni, a nyelvi a picit neccesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!