SZTE (Szegedi Tudományegyetem) Műszaki menedzser szak?
Az első válaszoló kicsit el van tévedve. :D
Egyik ismerősöm diploma után 2 hónapra talált munkát, 3. éve dolgozik, havi 350ezret kap a számlájára.
Én is találtam egyből de mázlival és nettó 120-at kerestem. A csoporttársaim 90%-a nem tudott a végzettségének megfelelő melót találni, a maradék sem normális fizetésért. Lehet itt elhúzni a mézesmadzagot de az mm diploma nem sokat ér. Meg úgy általában az MK-s szakok nem valami erősek. Annak jó akinek diploma kell hogy a szülők örüljenek, de közepes képességűek. De csodát nem kell ettől várni.
Szegeden tanulok ezen a szakon és nem bántam meg, hogy ide jelentkeztem. Nyilván nem a legerősebb műszaki képzésben részesülsz, de tanulsz mellé közgazdasági tárgyakat is szép számban. Olyan 70%-ban műszaki, a maradék 30 pedig közgazdasági tárgy.
Szeretik lenézni ezt a szakot, de nem olyan könnyű, mint amilyennek mondják. Ha nincs semmi érdeklődésed a műszaki tárgyak iránt (mechanika, elektrotechnika, műszaki ábrázolás, de ide sorolhatjuk a matekot is), akkor meg fogsz szenvedni vele rendesen. Engem inkább a közgáz része érdekelt, ezért a mérnöki tárgyakkal sokat kellett foglalkozzak, hogy ne bukjak bele.
Felsőfokú angol nyelvvizsgával plusz még például egy közép némettel szép karriert lehet befutni ezzel a diplomával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!