Pontszámítást végeztem a felvin a kalkulátorral. Lehet hinni benne?
Kiírta ugyanis, hogy az érettségi bizonyítvány alapján pontok nem számolhatóak, a kar követelményeinek nem felel meg.Mindenhova ötösöket írtam be.
Egyszer megszereztem a szakmámról a bizonyítványt.Aztán az érettségit és többletpontokért még plusz van egy OKJ bizonyítvány is .
Most csak egy példát írok . Ha valaki kereskedelmi főiskolára jelentkezik (nem én) nehogy már elmenjen és áruismeretből 28 ezer forintért emelt érettségit csináljon, miközben ezzel foglakozik és van róla 5 bizonyítványa + az érettségi .
Törvény ? Akkor ez nem megfelelő törvény . Pénzlehúzás semmi más .
Mi ebbe a durva?
Ha egy történész szakon végzett ember Jogot akar tanulni, és nincs meg a megfelelő pontja hozzá, mert az emelt törije nem lett jó évekkel ezelőtt, akkor őt mentesíteni kell a felvételi alól, és automatikusan 100%-ot kell adni? Igen, az érettségi a felvételi, régen, amikor külön kellett felvételizni, akkor is meg kellett írnia mindenkinek a felvételit, függetlenül a szakmájától, ez így teljesen normális volt, és most is az. Sőt, ha nem sikerült neki a felvételi, akkor a következő évben újabb felvételit kellett írni, függetlenül attól, hogy az előző éves hogy sikerült. Még jobb is a rendszer.
A töritanár szépen elmegy, megírja a felvételit, és ha jól sikerült, felveszik.
A te példád meg rossz, nincs ilyen, hogy áruismeret érettségi, sőt azt is megkockáztatom, hogy a külker főiskolán van ilyen kredites tárgy, hogy áruismeret....
Az OKJ-s végzettségért megkapod a plusz pontot, nem értem mi a bajod. Ha ennyire pro vagy a tárgyból, akkor elmész, és lazán összehozol egy 95%-os emeltet.
Ha nem akarsz 20ezret fizetni, akkor így jártál, ne jelentkezz, és ne legyen jobb életed.
Btw: én akkor végeztem, amikor még nem kellett emelt szintű érettségi egyetlen egy helyhez sem. 2 évvek később hozták be, hogy egyre több szakra kötelező az emelt. A felvételi követelmények ilyenek, változnak. A cél az volt, hogy ne minden hülye kerüljön be, hanem már legyen egy szűrő, teljesen jól van így.
Jaj... senkit nem érdekel, hogy milyen jegyed van egy tárgyból. A százalék a pontszámítás alapja.
A jegyeidet mutasd meg anyucinak, biztosan megsimzi a kis buksidat, hogy milyen ügyes vagy.
8-nak
Szerinted a f**ak írtam az ötösöket ? Ne hidd már, hogy nekem ebből áll a bizim . Neked nem furi, hogy beírom a kalkulátorba, kidobja hogy 100 % és mégsem lehet elfogadni ?
Hát ez képezi a probléma tárgyát, nem más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!