Szerintetek melyik szakot válasszam? Anglisztika vagy történelem?
Figyelt kérdés
Szűk egy hetem van dönteni, mind a kettő érdekel, de a sorrend megválasztásában nem tudok dűlőre jutni. Pro és kontra érvek jöhetnek!2016. febr. 9. 09:13
11/13 anonim válasza:
Sokan ott rontják el, hogy azt gondolják, hogy jók a nyelvből, miért ne legyen anglisztika?
Kérdés, hogy tudod-e hogy mit kapsz ezen a szakon?
Nem nyelvtanulás megy, angol nyelven tanultok bölcsész dolgokat, mindenbe belenézve egy kicsit (filológia, nyelvészet, irodalomelmélet, kultúraelmélet, gender).
Anglisztika azoknak éri meg, akik tanárok vagy fordítók szeretnének lenni. Sőt, aki tanár akar lenni, annak ott van az osztatlan tanári már. Szóval fordító-tolmácsként menj CSAK anglisztikára. Különben semmire nem mész vala.
Remélem segítettem :)
12/13 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm.
2016. febr. 15. 09:04
13/13 A kérdező kommentje:
A történelmet választottam, már tegnapelőtt arra tettem a voksom. (Igen, megyek a "büfészakra", de ha egyszer ez érdekel...)
2016. febr. 15. 09:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!