Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Úgy gondolod, hogy nem megfele...

Úgy gondolod, hogy nem megfelelő az oktatás?

Figyelt kérdés

Szerintem teljesen rendben van. Egyedüli amivel nem értek egyet, hogy a tanárokat ennyire nyaggatják. Nem kell nekik több fizetés, így is túl vannak fizetve, de portfóliót és egyéb dolgokat felesleges készíteniük.

A diákokat egyáltalán nem kell sajnálni. A sok "semmi szabadidőnk", pedig kezd unalmas lenni. Minek? Hogy igyanak, bulizzanak állandóan? Helyette értelmesebb dolgokkal kellene foglalkozniuk. Persze lefogadom az összes felsőoktatásba szeretne menni, mikor ezt sem bírják. Nevetségesnek tartom ezt az egészet.

Ha meg valaki azzal jön, hogy ezzel a rendszerrel elbutulnak, az gondoljon csak bele, hogy ez már nem az 1900-as évek. Ebben az országban inkább a középfokú végzettség és a szakma legyen a cél, ne pedig a diploma mindenkinek.

2016. febr. 6. 17:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
33%

Mond, szerinted mennyit kellene keresnem tanárként?

Egyébként nem jó úgy belekezdeni ebben a témába, hogy meg vagy győződve arról, a diákok minden szabadidejükben isznak.

2016. febr. 6. 17:08
 2/17 A kérdező kommentje:
Gyakorlatilag 2011-től megy a tanárok fizetésemelése. 2011-ben 120.000 körül volt az átlag, most 170.000. Hova még? Mégis csak gimnáziumi és szakközepes tanárokról van szó.
2016. febr. 6. 17:12
 3/17 anonim ***** válasza:
Neked mennyi a fizetésed, és egy tanár szerinted mennyi és milyen nehézségű munkát végez hozzád képest, hogy ahhoz képest kevesebbet vagy többet érdemel?
2016. febr. 6. 17:29
 4/17 A kérdező kommentje:

Fizetésem nem publikus, ezt te sem gondoltad komolyan. Morgan Stanley-nél dolgozom pénzügyi területen, ahol úgy gondolom komplexebb rálátás kell a munkavégzésre, mint egy iskolában. Úgy gondolom egy gazdasági diploma (főleg mesterképzéssel) többet ér mint egy bölcsész. Ez elméletben így van, és gyakorlatban is maradjon így.

A fizetésre visszatérve pedig, a kormány most fogadott el egy 4 éves tervet, amin keresztül 4 éven át, minden évben növelik a tanárok fizetését. A portfóliót 2 év helyet 5 évente kell megcsinálni. Mi a baj?

2016. febr. 6. 17:37
 5/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk az, hogy nem mindenki egyforma, te valszeg nem vagy egy buta gyerek, ha Morgen Stanleynél vagy, de gondolj bele abba, hogy egy egységesített közoktatásnak csak kb. 3 választási lehetősége van (gimi, szakközép, meg szakmunkás). Lehet, hogy a felső 5%-nak jó egy rendszer (szellemi értelemben), de gondolni kell mindenkire, ha az a cél, hogy a humántőkét növeljük az országban.

Milton Friedman: "a legnagyobb ostobaság szándékok és célok, és nem eredmények alapján értékelni egy gazdaságpolitikát"

És én pl személyesen rohadtul utáltam volna, ha kötelező tesit írnak elő, pedig imádok sportolni, csak nem ugyanaz, ha olyanokkal csinálod, akik kötelezettségből vannak ott. A szabad szellem veszteségének éltem volna meg, ha csak egy tankönyvből lehetne tanulni.

Szalmabábra nem válaszolok.

2016. febr. 6. 17:51
 6/17 anonim ***** válasza:
48%

"Fizetésem nem publikus"

- Kivéve a miénket...

" Morgan Stanley-nél dolgozom pénzügyi területen, ahol úgy gondolom komplexebb rálátás kell a munkavégzésre, mint egy iskolában."

- Szóval tucatnyi gyereket, tucatnyi szellemet egységében kezelni, hatékonyan fejleszteni nem komplex feladat. Ha ez nem az, akkor nem tudom, mi.

"Úgy gondolom egy gazdasági diploma (főleg mesterképzéssel) többet ér mint egy bölcsész."

- Pedagógus diplomám van, nem bölcsész.

Hogy mi mennyit ér, az szubjektív.

2016. febr. 6. 18:07
 7/17 anonim ***** válasza:
58%

"A fizetésre visszatérve pedig, a kormány most fogadott el egy 4 éves tervet, amin keresztül 4 éven át, minden évben növelik a tanárok fizetését. A portfóliót 2 év helyet 5 évente kell megcsinálni. Mi a baj?"

- Az, hogy nem veszed észre, mit írsz, illetve hogy én mit írok. Egy pillanatra sem keveselltem a fizetésemet. Azért ugrottam rá a megjegyzésedre, mert Te még sokalltad is a fizetésünket, mondán túl vagyunk fizetve.

A portfólióval kapcsolatban meg félreértésben van: a kötelező ellenőrzés lett volna kétévente. Tehát az, hogy alakul egy kis csoport az iskola tanáraiból, akik a kollégák után járnak, és őket minősítik.

A portfólió a minősítés feltétele. Sőt, nem csak annak, hanem a tanári diplomának is. Na, és akkor friss diplomásként két év után írhatod meg újra, csak kissé másképp. De muszáj, különben többé nem taníthatsz.

Ezzel még nem is volna gond, ha nem volna egy teljesen felesleges, száraz, életidegen dolog, ami alapján aztán minősítik a munkánkat. Érted? El tudod képzelni, hogy Te az alapján kapsz előléptetést, hogy írsz 50 oldalt a "kompetenciáidról", erősségeidről és gyengeségeidről, és aztán egy vadidegen megnézi, ahogy dolgozol két órát, majd eldönti, mennyire vagy jó, megérdemled-e az előléptetést?

2016. febr. 6. 18:13
 8/17 anonim ***** válasza:
48%

Már régóta nem megfelelő az oktatás.

A színvonalat a béka segge alá süllyesztették. A középiskolai követelmények, és az érettségi szintje évről-évre gyengül.

Az egész oktatási rendszert tönkretették az utóbbi 20 évben. A felsőoktatásból tömegképzést csináltak, a természettudományos tárgyakat visszaszorították, a humán tárgyak súlyát és szerepét megemelték, melynek eredményeképp lett ennyi fölösleges bölcsész, és selejtes szak.

2016. febr. 6. 18:50
 9/17 anonim ***** válasza:
60%

ma 18:50 Én bölcsészdiplomával elég jó helyen dolgozom, sokan cserélnének velem.

Szerintem meg kérdező, teljesen nincs rendben az oktatás. Mindenhol magoltatnak, nem tanítják meg a gyereket gondolkodni, csoportban dolgozni. Rengeteg a felesleges óra, aminek semmi gyakorlati haszna nincs. Míg csak! gimnáziumba jártam, minden nap 2-től legalább 8-ig kellett tanulni, de inkább tovább, hogy a tárgyaim 90%-ból jelest kapjak. Ma nem csinálnám. Hülye voltam, hogy foglalkoztam olyan tárgyakkal, amik semmiben nem szolgálták az egyetemi bejutást, csak időt raboltak.

2016. febr. 6. 19:21
 10/17 anonim ***** válasza:

ma 19:21

"ma 18:50 Én bölcsészdiplomával elég jó helyen dolgozom, sokan cserélnének velem."

Nem mondtam, hogy nincs ilyen, ahogy azt sem, hogy nincs szükség bölcsészre. Természetesen van szükség bölcsészre, csak annyira, amennyit az utóbbi 5 évben képeztek, nincs. Sajnos túl sokan jelentkeztek erre, gyakran időhúzásként, így jelentkeztek bizonyos nem kívánatos következmények.

De te biztosan kitartó voltál mindig, és céljaid voltak a szakkal, így lett egy jó állásod. Ezt kell csinálni, ez lenne az értelme az egyetemnek. (Csak sokan nem így gondolkodnak...)

2016. febr. 6. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!