Titeket hány ponttal vettek fel az Eötvös József Gimnáziumba (Bp. )?
Én kilencedikes vagyok és tavaly jelentkeztem. Remélem nem baj, ha én is válaszolok.
Ideiglenesen 14. voltam humánon (nem jelöltem más szakot) 50 pont jegyek, 86 pontos felvételi-88 az ottani számítás szerint, 50 pontos szóbeli. (Összesen 188 pont). Végül nem oda mentem, túl merev volt és túlságosan erőltetettnek éreztem az összes programot (nyílt nap, szóbeli, körbevezetés).
Apáczaiba ment, ismerem ezt a hozzászólót, már találkoztam vele itt párszor :"DD
Egyébként, én nagyon jókat tapasztaltam, mikor ott voltam, nagyon jó a közösség és a programok is. Humánosoknak van kultúrcsütörtök, ez változó, hogy milyen, de általában jó :) A tanárok baromi színvonalasan tanítanak.
A szóbeli?! Picit nehéz, a honlapon vannak mintafeladatok, igyekeznek a legjobb diákokat összeválogatni. Igazából semmilyen fontos dolog nincs, a választott tárgyadról fognak kérdezni, meg esetleg a hobbijaidról, szabadidődről stb.
Engem 77 ponttal és max.hozottakkal NEM hívtak be szóbelire, már egyébként nem bánom :) Hatosztályosra behívtak volna, de sajnos 8.-osként felvételiztem :D
Neked viszont sok sikert!
Igen, Apáczais vagyok.
Azt azért leszögezném, hogy nem tartom rossz helynek az Eötvöst, nem hiába mentem el még körbevezetésre is.
De az Apáczait szimpatikusabbnak éreztem, közelebb állt hozzám, jobbnak éreztem a várható közösséget:)
Szia! Most vagyok kilencedikes, humán tagozaton 82 pontot írtam, 49-et vittem, és 50 pontra szóbeliztem. 46. helyről kerültem be. Az utolsó 60. volt és 80 pontot írt.
Mindenképp ajánlom, fantasztikus hely, elképesztő közösség/programok, rengeteg zseniális tanár, mindenki nagyon laza és nyitott. Pluszrengeteg lehetőséget ad a jövődhöz is, sokan mennek a legjobb külföldi egyetemekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!