Fegyelmit kaptam a munkahelyemen mert egy saját tulajdonú eszközt einstandolni akartak én meg hazavittem! Hogy lehet egy munkahely egy iskola ekkora gerinctelen patkány?
Kis hazánkban vagyok tanár. Marhára megelégeltem hogy amióta klik van azóta semmi sincs, nincs papír a fénymásolóba nincs nyomtató vagy ha van akkor meg festék nincs… Nem lehet egy nagydolgozatot íratni mert se papír se nyomtató.
Hát mondtam csesszék meg, bevittem otthonról egy nyomtatót, van benne festék hoztam papírt is. Saját eszközök saját pénzből.
Egy hétig se volt ott, látom más is használja. Mondom állj már meg, majd ha hozol bele festéket és szépen megkérsz majd talán megengedem! Azt mondja az illető ez az iskoláé. Mondom hogy lenne az iskoláé. Azt mondja itt a leltári szám.
!!!!! És ott volt a leltári szám rajta matricázva, nézem a tanáriban új leltárjegyzék van benne számmal az én nyomtatómmal!!
Úgy felment a pumpa hogy ott abban a pillanatban felkaptam a gépet és ki vele a kocsiba.
Kérdezik másnap az igazgató hova vittem? Hogy mertem elvinni? Mondom mi az hogy hogy mertem, az enyém.
Szó szót követett, fegyelmit kaptam, benne: az iskola tulajdonát képező eszköz engedély nélküli elvitele….
!!!!!!!!!
Az iskola tulajdonát képező!!!!!!
Komolyan hol ez buldózer meg egy betonkeverő? Ledózerolom az egészet, és betont a helyére!
Hát az ilyen helyet be kell szántani és sóval behinteni.
Kabátot mindenki viszi a sajátját, nyomtatót általában nem. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy ha valaki talál egy nyomtatót az iskolában, nem kezd el gondolkozni, hogy kié lehet, és feltételezi, hogy az iskoláé.
De lehet, hogy igazad van. Dózerold le az iskolát!!!!!
"nem kezd el gondolkozni, hogy kié lehet, és feltételezi, hogy az iskoláé. "
Oké. Jön az igazgató. Tudja hogy semmire sincs pénz lassan már krétára se. Tudja hogy még a wc-ben a wc- papírra is külön engedélyt kell kérni a fenntartótól (így van egyébként!!! röhej!!).
Majd egy munkatárs asztalán ott díszeleg egy printer. Mégis mit gondolt
azt az iskola vette? nem gondolhatta, mert tudja hogy ez csak az ő közreműködésével történhetett volna. Egyszeerűen lehetetlen hogy a suli bármit is kapjon akár egy donoz gyufát is úgy hogy ő ne tudjon róla, mivel mindent de mindent ezer példányban kell adminisztrálni.
Kérdésem: miért kerül rá a leltár? Kinek az utasítására? Mert EGYETLEN ember van a suliban akinek joga van leltárba venni és onnan törölni bármit is.
Egy azaz 1 ember!
Van még kérdés?
"hanem a központozás elmaradására"
Gépeljél te tableten értintőképernyőn hosszabb szövegeket hibátalnul.
Hajrá.
Jogilag ez a "cimkézés" rongálásnak számít. Kis eséllyel lopásnak.
Nem a tanár stílusa a megbotránkoztató HAHÓ!! Ha ideges leszel, amikor a "kérdést" elolvasod, az az igazságérzeted miatt van. Ha nem tudsz semmit tenni ilyen aljas dolgok ellen akkor bizony frusztrált leszel. Annak pedig egyenes következménye a passzív agresszió.
Én pedagógus családból származom, nagyapám nagyapja is kántor-tanító volt. Ismerem a belső viszonyokat, és annyi megalkuvó, szerencsétlen ember, mint ahány a pedagógusok között van nem sok szakmára jellemző.
Az alázat a tanítás szentsége felé evolválódott a megalkuvás irányába. Ezt tessék visszafordítani.
A pedagógusok a jövőt építik. A GDP, a beruházási kedv, az előállított termékek minősége stb. mind-mind az iskolában kezdődik.
Osztatlan tanáris vagyok -nem sokáig, az biztos-, szóval teljesen megértem a kedves kérdezőt. Nem fogok belemenni a részletekbe, de az is eléggé megerősít abban, hogy egy életre otthagyjam a tanárképzést, az a rendszer. Én ehhez a nevemet nem adom. Nem fogok 6 évet azért tanulni (Két és félszer annyi órával, mint egy átlagos egyetemista, 3 karra rohangálással -BTK, PPK, TTK), hogy sz.rba se vegyenek, lenézzenek, saját magam vegyem meg a krétát meg a papírt, nem leszek a KLIK bábuja, akit bármikor fenyegethet, ha a véleménye nem egyezik a rezsimével.
Kedves "kollégám", csak azt tudom tanácsolni, hogy menekülj innen, amilyen gyorsan csak tudsz. Komolyan, még a mosogatásban is több potenciál van Angliában, mint Magyarországon bármiben. Sajnálom, hogy ilyen szituációba keveredtél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!