Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik sulit ajánljátok nekem?

Melyik sulit ajánljátok nekem?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, 8.-os.

Egész általanosban jeles voltam (max 3 négyessel) most nagyon belehúztam így van esélyem a kitűnőre.

Tudni kell rólam hogy érteni szeretem a dolgokat nem magolni. Ezért kedvelem a reál-tárgyakat. Inkább ilyen szakok érdekelnének.

A nyelvtanulás a rémálmom. Nem az, hogy nem értem a nyevtant vagy nem áll rá a fülem/szám egyszerűen lusta vagyok mindennap szavakat tanulni. Ezért nem szeretnék NYEK-be menni. Ennek ellenére ha minden igaz év végén lesz egy középfokú nyelvvizsgám.

Vannak különóráim, ráadásul szeretnék minél több szabadidőt, de mégis valamennyire erős sulit szeretnék.

Igényelem a jó tanárokat (akik nem utáltatják meg velem a tárgyat) a jó diákéletet és a jó programokat.

A sulik amiket eddig néztem: Veres Péter (III.ker) Veres Pálné, Berzsenyi, Szt.István, Eötvös

Ezekről vélemény/tapasztalat?

Sítábor, síszünet, csereprogram is érdekel a sulis rendezvényeken és a nyári táborokon kívül is.

Ohh és aki oda jár valamelyikbe megírná, hogy hány ponttal vették fel és ez hogy oszlott el? Meg mi volt a szóbelin?

2016. jan. 24. 19:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Hány pontos lett az írásbelid?
2016. jan. 24. 20:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Valószínűleg 40 fölött van minkettő. Pontosabb eredmény keddtől.
2016. jan. 24. 20:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Az Eötvös jó és jónak mondják a közösséget, hát én voltam tavaly nyílt napon, szóbelin, körbevezetésen, annyira nem jött be. Olyan erőltetett volt az egész és szóbelinél olyan ellenséges volt mindenki. Egyébként elég nehéz bekerülni, szóbelihez való behíváshoz illetve felvételhez ide kell a legmagasabb pontszám, de azért annyira nem vészes... tavaly ideiglenes ranglistán (humán) 14. voltam, 86 pontos központ (48 magyar, 38 matek), kitűnő tanulmányi eredményekkel és maxos szóbelivel.

A Berzsenyiről jókat mondanak, szimpatikus és jó a közössége, de nem olyan erős. Ide nem kell olyan jó központi, 60-70 pont körül jók az esélyek.

A Veres Pálnét nem jelöltem, utólag szimpatikus, elég erős és jónak mondják a közösséget.

A Veres Péter erős, amúgy valamiért nem volt szimpatikus.

A Szent István nem olyan erős. Vegyes vélemények vannak róla.

Ha más is szóba jöhet ,még javaslom az Apáczait. Ha gondolod, szívesen mesélek róla.

2016. jan. 24. 21:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Mesélj! Akár itt akár priviben. Minden sulira nyitott vagyok.
2016. jan. 24. 21:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Ja és köszi a választ segített. :-) felpontoztalak :-D
2016. jan. 24. 21:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha bármi más érdekel, szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre, akár pontszámítással, akár szóbelivel kapcsolatban is. Egy korábbi hozzászólásom kicsit átalakítva (remélem nem baj).

Bár sokan konzervatív "stréber-képzőnek" tartják, amit csak a legstrapabíróbb és legelszántabb gyerekek bírnak, ez nem így van. Sokkal inkább liberális iskola, mintsem konzervatív. A tanárok nagyon jók, megértőek, viccesek. Nemcsak szakmailag kitűnőek, de törődnek velünk, egyesével mindenkivel. Ha valaki nem ért valamit, szívesen rááldozzák a szünetet, a hosszú szüneteket, a délutánt. Bár vannak olyan tanárok, akiket nem mindenki szeret, de hol nincs ilyen? :) Szerintem mind szakmai, mind a felzárkóztatás (bár erre azért elég kevesen szorulnak), mind a versenyfelkészítés, mind a lelkivilágunkkal való törődés szempontjából a tanári kar a legjobbak között van, ha nem a legjobb.

Oktatásról röviden:

Emelt óraszámban magyar és történelem tantárgyakat tanulunk.

Heti 3 történelemóránk van 9.-ben, ez később azt hiszem 4-re fog nőni. A történelemtanárok rendkívül jól tanítanak, 2 tanár is írt tankönyvet, ők a saját könyvükből tanítanak (ami szerintem nagyon jó). Jakab tanár úr munkáját is dicsérik, de összességében szerintem az összes történelemtanár kitűnő.

Magyarból heti 5 óránk van, ebből 3 irodalom és 2 nyelvtan (ebből 1 kommunikációs óra/disputa, ami vitát jelent).

Biológiánk nincs 9.ben, de a bioszosoknak van.

De a biológia tanárok is rendkívül jók.

Nekünk heti 2 kémiaóránk van, a komplexeseknek 6, a mat-fiznek 1, és a bioszosoknak nem tudom :D

De általában kémiából és biológiából éri el az iskola a legjobb eredményeket. Nemzetközi diákolimpiákon kétségkívül elsők vagyunk a magyar iskolák közül. De nemzetközileg sem vagyunk rosszak, ha azt nézzük. :)

OKTV eredményeket tekintve 2. az országban.

Érettségi eredmények is nagyon jók szoktak lenni.

Általában előfordul, hogy Oxfordra illetve Cambridge-re mennek továbbtanulni emberek, de összeséében, ha igyekszel, szinte bárhová felvesznek.

Elég nehéz kitűnőnek lenni, de összességében nem kell olyan sokat tanulni, mint a közvélemény gondolja az Apáczairól.

Meggebedni biztos nem fogsz:) Ahogy mi sem.

9. és 12. között általában javulótendenciát mutatnak a jegyek (legalábbis az osztályfőnökök és tanárok szerint).

Rendezvények programok:

A rendezvényeket a nemzeti ünnepekre általában mi szervezzük, bár az osztály másik fele is részt szokott venni.

Vannak programok csak a humánosoknak, mivel a 4 osztályos képzés 3 reál és 1 humán beállítottságú osztályt indít, ezért azt gondolom, ez jó.

Ez abból áll, hogy különböző programokat (pl. kvíz, nyelvjárásgyűjtés) szervezünk egymásnak tanítási időn kívül. A részvétel természetesen nem kötelező, és az egyéb tagozatra járok sincsenek kizárva:)

A gólyatábor elég nagy élmény, sőt FANTASZTIKUS.

A gólyatáboron kívül év közben is szokott lenni "tábor" az osztálykiránduláson kívül. Főleg Tápiógyörgye és az iskola inotai táborhelye szokott lenni a célpont. Emellett a tanévben 3-4 napos kirándulás szokott lenni.

Minden évben 2 sítábor indul, az egyik Olaszországba profibbaknak, a másik Ausztriába inkább a kezdőknek.

Egész napos buszos kirándulás is szokott lenni, azt hiszem Bécsben volt, bár én nem mentem.

Sportéjszaka: hatalmas élmény!

Délután és reggel 6 között van, pénteki nagyon.

Természetesen ahogy a többi rendezvény, ez se3m kötelező. 10 után lezárják az iskolát, onnantól csak szülői hozzájárulással lehet hazamenni. Lehet pin-pongozni, kosarazni, focizni, röpizni, fluorballozni stb.

Természetesen nem kötelező végig mozogni. Lehet beszélgetni, aludni (hálószák)és hasonlók.

Van úgynevezett RAT-nap (Radnóti-Apáczai-Trefort, tehát az ELTE gyakorlók között). És elméletben lenne AVE-nap is (Apáczai-Veres Pálné-Eötvös), de mivel nem sok hajlandóság van utóbbira rajtunk kívül (ennyit a híres Eötvösös programszervezésről:)) rendszerint utóbbi elmarad. Ez gyakorlatilag kis vetélkedőket takar, bár, még az idén nem volt, ezért nem vettem részt az előbbin sem. A mostani diák önkormányzati választásoknál eléggé erősen hangsúlyozták, hogy ez változni fog és az idén meglesz szervezve.

Síszünet nincs, de ha beszéltek az osztályfőnökkel, vagy az igazgatóval az el fog engedni.

Osztálykarácsony és ilyesmi dolgok is vannak, az is jó szokott lenni.

Kollégiumról:

A kollégisták (bár csak 3-an vannak az osztályból), nagyon dicsérik, jónak tartják. Más gimikből is szoktak idejönni.

Rengeteg kollégiumi program van:) Fél látatlanba nem kezdeném felsorolni, ha nem baj.

Ha esetleg voltál nyílt napon... Nem sokkal másabb egyébként sem a tanítás, csak nincsenek nézők... tehát annyira nem borzalmasan nehéz :D

2016. jan. 24. 22:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Köszi, ezt a részletes leírást! nagyon hasznos és igazán jól reklámozod a sulid, látszik, hogy szeretsz oda járni! :)Bár ahogy olvastam humános vagy, de tudsz esetleg valamit a biosz és kémia szóbeliről? A követelményeket láttam, de az érdekelne, hogy tétel húzós, felkészülős vagy mindenhonnan kérdezgetnek? De általánosságban is jó ha írsz a szóbeliről. Milyen a hangulta, mennyire szigorúak? Nehezen adnak max. pontot? Sajnos mi nem tudtunk a műveltségi versenről, és onnan azért sokan hoznak 25 pontot...

2016. jan. 26. 11:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Első: 86 pont.
2016. jan. 26. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!