Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennem kell szóbelizni?...

Ria10 kérdése:

Mennem kell szóbelizni? (Kifejtős)

Figyelt kérdés
Ha gimibe felvételizek és én csak sima érettségire szeretnék menni nem valamilyen szakra akkor is kell mennem szóbelizni és ha igen akkor ott mit kérdezhetnek? Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!

2016. jan. 24. 15:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Iskolától függ. Az én gimnáziumomban az általános tagozatra is kellett szóbelizni. Ott hétköznapi kérdések voltak (hobbid, család, miért akarsz idejönni).
2016. jan. 24. 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Így van, ez gimnáziumfüggő.

Van, ahol egyáltalán nem kell szóbelizni, vagy ahol pedig minden szakra, de olyan is van, hogy csak megadott szak(ok)ra kell szóbeliznek.

Az erős gimnáziumok, ahol nagy a túljelentkezés (Apáczai, Eötvös, Fazekas), van egy pontszám, ami alatt (jegyek+központi, [de olyan is van, ahol a jegyeket ILYENKOR nem számolják,] az iskola számítása alapján) nem hívnak be szóbelizni.

Ennek az iskola honlapján kellene utánaolvasni.

Mi sajnos úgy, hogy nem tudjuk melyik iskoláról van szó, nem tudunk válaszolni.

Ha van, általános szakon általában magadról, a hobbidról, kedvenc tantárgyadról, a kedvenc könyveidről, és hogy miért akarsz odajárni kérdeznek.

De nagy valószínűség szerint ez is kinn lesz a honlapon.

2016. jan. 24. 15:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Tóth Árpád Gimnázium
2016. jan. 24. 16:30
 4/4 anonim ***** válasza:

[link]

Ez alapján van szóbeli. Az én tapasztalatom alapján nem kérdeznek semmi tanulmányokhoz kapcsolódót, maximum egy bújtatott értőolvasás teszt lesz. Leginkább a hülyék kiszórására szolgál ez, meg egy kis face control.

2016. jan. 24. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!