Szerintetek ilyen pontokkal hova van esélyem bejutni?
Átlagom:4.0-4.1
A felvételit nagyon elszúrtam matek jó ha megvan a 30 pont ( sajnos nagyon elszúrtam,még a gyakorlásnál se volt ilyen rossz).
DE szerencsére a magyarnál meglesz 40 pont(bár ott is olyan bénaságokon buktam el,hogy,hogy nem esett le,hogy svédasztal).
A elsősorban Karinthyba a legszimpatikusabb (német kéttannyelvű ) ,nagyon szeretnék ide bejutni,bár tudom,hogy nincs nagy esélye,de a remény hal meg utoljára :)
Emellett még gondolkoztam a Szent Lászlón,a Szinyein,a Madáchon és a Berzsenyin.Ti mit gondoltok?Van ezek közül valamelyikbe valamennyi esélyem?
:( Hát igen, nincs sok esélyem,de azért egy próbát megér.
Valaki tud esetleg választ adni a többi sulival kapcsolatban is?
nézdcsak ezt találtam neked:
A Madáchban inkább a nyelvekre koncentrálnak, de nagyon humán suli :) Sok a sulin kívüli program, országos hírű színjátszó körrel rendelkezik. Főleg erre a színjátszás vonalra, és a filmekre koncentrálnak, de a történelem és a magyartanítás sem gyenge. Emelt szintű érettségit főleg nyelvből tesznek a diákok, matekból/töriből nem nagyon, de magyarból sem. A tanárok változóak, vannak jobban, és rosszabbak is, de szerintem mindenhol. A magyartanárokról egytől egyik jó tapasztalatom van, a matektanárok is eléggé kedvesek. A nyelvi tanárok változóak nagyon. A követelmények elég magasak, bekerülni nehezebb, mint bent maradni szerintem. A gólyatábor tematikus.
A Berzsenyi nagyon jó :) Nagyon figyelnek arra, hogy ne legyenek klikkesedések, szerintem a legközösségközpontúbb az összes felsorolt iskola közül. Színvonalas a tanítás is, nyelviben nagyon változóak itt is a tanárok, viszont a közismereti és természettudományos tárgyakból egytől egyik színvonalasan tanítanak. Humánon kötelező a latin. Nekem azt mondták, hogy bármilyen általánosból jössz, a követelmények nem változnak sokat, de évről évre nehezebb lesz, mint bármelyik más iskolában. Itt is sok a sulin kívüli program, bár inkább a nyári táborokat tudnám kiemelni, illetve itt van a legtöbb gólyaprogram (két kirándulás, közöttük "csoporttalálkozó", plusz a 4 napos gólyatábor. A kirándulások és a gólyatábor tematikus, mindig valami más keretmese köré épül).
A Hunfalvy is teljesen más kategória, mint a felső három, de épp ellenkezőleg, mint a Fazekas, mert ez gyengébb. Ide "simán" be lehet jutni 4,5-ös átlaggal, és 60 körüli központival. Szakközép, de Budapest/Magyarország egyik legjobbja. A nyelvoktatás színvonalas, és igaza van a felettem írónak, hogy itt ciki, ha valaki nem tanul, viszont nincsenek is akkora követelmények. A közösségről és a programokról nem tudok sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!