Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Városmajori gimibe átvesznek...

Városmajori gimibe átvesznek ezekkel az atlagokkal? Segitseg?

Figyelt kérdés

Nemet tagozatra mennek

5.:4.5-4.6

6.:4

7.:4

8.:3.7

2015. dec. 20. 21:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A közösségről akartam még írni, csak lemaradt :(

Nagyon jó a közösség, minimális a klikkesedés, szinte mindenki befogad a közösség.

Ha bejössz akár csak egy szünetre, láthatod, mennyi különböző ember van. Ők mind-mind a közösség tagjai.

Szerintem nincs is olyan, hogy valaki ki lenne közösítve.

Általában már amikor megvan, hogy kiket vettek fel, csinálnak az osztályok facebook csoportot, ahol lassan elkezdik összegyűjteni az embereket. Persze nem mindenkit sikerül azonnal megtalálni.

Aztán, ha már van jó néhány ember, elkezdenek az osztályok szervezkedni.

Május-végén, július elején általában már zajlanak a "talik", ahogy nálunk is zajlott.

Ja és még a nyelvoktatásról:

Első idegen nyelv minden esetben az angol.

Egy nap, év végén bemegyünk és megírjuk a szintfelmérőket, ezt alapján 4 csoportra bontják a tanulókat, az A-B és a C-D osztályból 2x4 csoport lesz.

1. csoport: a legjobban teljesítők. Közülük többeknek már van középszintű nyelvvizsgája, de előfordul felsőfokú is. Mindenképp nagyon jók, és mondhatni beszélik a nyelvet.

2. csoport: közéjük is "becsúszik" néha olyan, akinek van középszintűje, ők is elég jók angolból.

3. csoport: ők valamivel gyengébbek, bár itt is van, aki elég jól beszél angolul.

4. csoport: ők általában kezdők, esetleg gyengébb szinten lévők. Gyakran ők nem is írnak szintfelmérőt, mert még nem tanultak angolt. Ellenben elég sokuknak van más nyelvből (elsősorban német) középszintűje.

A második nyelv sem választható, szerintem ez az egyetlen hátránya az Apáczainak.

Német, francia, orosz és olasz (azt hiszem...) nyelvek vannak, (szakkörszinten román is). Ennek a honlapon/a meridián oldalon utána tudsz nézni.

Programok közül többek között kihagytam az ID-napot, ha érdekel.

Az iskolaújság nem tudom, mennyire érdkel, meg van pár dolog.

2015. dec. 29. 00:04
 12/14 Bogi11 ***** válasza:
Csodás, rengeteget segítettél :) Köszönöm!!! Biztosan lesznek még kérdéseim, és részletesebben is válaszolok, csak este lesz rá időm. Addig is még egyszer nagy-nagy köszönet! :) Szép napot!
2015. dec. 29. 10:14
 13/14 Bogi11 ***** válasza:

Talán nem illó, hogy a Városmajori fórumban az Apáczairól beszélünk. :) Remélem a kérdező nem veszi zokon.

A nyílt napról annyit, hogy nagyon tetszettek az órák, bár a szervezésen kicsit meglepődtem, mert eléggé kaotikus volt. De a diákok láthatólag élvezték.

Angolon Hubai Katalinnál, matekon Antal Zoltánnál, történelmen Borhegyi Péter óráján voltam.Szuperek voltak. Őszintén szólva a lazaság lepett meg legjobban, ami az órákon is érezhető volt. Valahogy olyan kötetlen volt a hangvétel. Azt hittem, hogy az Apáczai szigorú, és a fegyelem is nagyobb. De úgy látszik, hogy az eredményességhez nem szükséges a vasfegyelem. :) 9B-s lányokkal beszélgettem egy kicsit az egyik szünetben, és mindannyian boldogok voltak, hogy az Apáczaiba járnak. Az Eötvösben sokkal fegyelmezettebb volt a szervezés, és ezt a fajta lazaságot ott nem tapasztaltam.Bár az órák ott is nagyon tetszettek. Lehet, hogy nem derült ki eddig, de szülőként érdeklődök. :) A gyerkőc még csak 7-es, úgyhogy mi majd jövőre leszünk érintettek igazából. De azt hiszem nem kezdtük el túl korán a nézelődést, mert jövőre már nagyon kevés idő marad. És azt látom, hogy a fiamat nagyon motiválják a gimnáziumokban látottak. Már tudja, hogy érdemes küzdeni egy jó iskoláért. És küzd is. :) Sajnos az Apáczaiba az idén csak én tudtam elmenni nyílt napra, de jövőre már együtt megyünk. A Műveltségi Versenyről esetleg van valami tapasztalatod? Érdemes lenne elindulni rajta? Igaz csak az első 3 helyezett kapja meg a max.pontot érte a szóbelin. Egyébként minket is a humán tagozat, elsősorban a történelem érdekel, illetve a nyelvek. Angolból már középfokra megy jövőre, úgyhogy a haladó angolt céloznánk meg. Azt sajnálom én is egy kicsit, hogy a humánon csak az olaszt lehet második idegennyelvként választani.

Az , hogy ennyit írtál az iskoládról, számomra egyértelműen jelzi, hogy mennyire szereted. De most a legfontosabb: BUÉK! :) És köszönöm még egyszer a segítséget!

2015. dec. 31. 16:35
 14/14 A kérdező kommentje:
Dehogy veszem zokon:) amúgy nekem nagyon sok ismerősöm jár oda és mindenki imádja ,szóval sok sikert kívánok neked:)
2015. dec. 31. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!