Nagyon érdekel az elméleti fizika, viszont a matematikával kevésbe vagyok jóban. Melyik egyetem fizika tanszékét ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Matematikából sem vagyok olyan rossz, de maga a fizika elméleti része sokkal jobban foglalkoztat. Az ELTE fizika alapszakán úgy hallottam, az elméleti képzés a legfelkapottabb. Ti melyik egyetemet tudnátok ajánlani?2015. dec. 18. 06:44
11/14 A kérdező kommentje:
Hát, jelenleg a kombinatorikával nem vagyok jóban, illetve a halmazokat sosem szívleltem, illetve a logaritmusos egyenletekkel is bajban vagyok egy bizonyos szint után. Nagyjából ezek a fő témakörök, de változó jellegű, mert ha a tanár nem tudja nekem elmondani például, hogy egy felszín térfogatszámításnál miért az a képlet, ami, akkor ott is bajban vagyok.
2015. dec. 18. 13:31
12/14 anonim válasza:
kombinatorika, halmazok, logaritmus, felszín, térfogat? Ezeknek úgy kéne menni már most mint az abc egy nyelvésznek. Most komolyan, ha ezekkel egy kicsit is 'bajban vagy' ne menj elméleti fizikára. Ráadásul gondolom ezek alapján, deriválás meg integrálásról se kép se hang.
13/14 anonim válasza:
12# középiskolában nem is tananyag. csak ha fakton vagy, vagy tagozaton.
de valóban,ezeknél csak nehezebb és kevésbé racionális dolgok jönnek egyetemen. jól gondold meg.
14/14 anonim válasza:
A fizika és a matematika közt annyi a különbség hogy a fizikában mondjuk sebességnek hívják a matematikában x a neve.
Persze itt meg kell értened mi mért van. De ha nem akarsz csak matekkel foglalkozni akkor keres mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!