Nagyon érdekel az elméleti fizika, viszont a matematikával kevésbe vagyok jóban. Melyik egyetem fizika tanszékét ajánlanátok?
Hát, ez nem jó jel. Én az ELTE fizikus szakát végeztem el már több, mint tíz éve, és bizony az első félévben 90-es létszámmal indultunk, ami januárra lefeleződött kb. 45-re elsősorban az analízis és vektorszámítás tantárgyaknak köszönhetően. Nem megtanulhatatlanok, de sok tehetséges évfolyamtársam is vért pisált tőle csupán amiatt, mert nem állt rá úgy az agya. Főleg az analízis volt extra durva, 5 féléven keresztül. Viszont aki ezeken átrágta magát, az a többi akadályt már könnyebben vette, és bármit meg tud tanulni, beleértve a kvantummechanikát és az általános relativitáselmélet differenciálgeometriáját is.
Persze a fizikában a fizika a lényeg, nem a matek, de a kemény matematika ismerete nélkül nincsen jó fizikus.
ilyen helyre még ha nincs is emelt matek érettségid, legalább olyan szintű tudással érkezz. aztán ne maradj le. hiába nem lesz zh az első hetekben/hónapokban (ha nem lesz) akkor is készülj, az órák után nézd át a jegyzetedet, gyakorolgass,oldj feladatokat.
főleg ha nem is az erősséged,akkor ne maradj le. mert vizsga előtti héten nem fogod tudni megérteni a féléves anyagot.
sajnos tapasztalat. bárcsak nekem is elmondta volna valaki. berobogtam egy közép matek érettségivel,azt hittem majd könnyen megy...
hát nem..azok vették jól az akadályokat matekból,akik évközben is tanultak(ahogy láttam a környezetemben)
ha ezeket megfogadod, nem lesz baj.
de az alapok is kellenek azért középiskolából. pl a különböző azonosságokat,szabályokat már nem fogják mégegyszer megtanítani,ha nem tudod te bajod
Hát el kell szomorítsalak: az elméleti fizika legnagyobb része matek, ráadásul olyan matek, amit sok esetben épp a fizikusok találtak ki "maguknak". Ugye ilyen volt az infinitezimális számítás Newtontól, vagy a kvantumfizikához kitalált módszerek Heisenbergtől, na meg Feynman módszerei.
De ha csak a középiskolás fizikát nézed, ott is a rengeteg paraméteres számítás inkább a fizikában van, mint a matekban.
Szóval ha a matekból nem vagy nagyon penge, ne menj elméleti fizika szakra.
Fizika nincsen matematika nélkül..sőt..semmilyen természettudomány sincsen matematika nélkül (se közgazdaságtan, se pénzügy, meg még sorolhatnám..)
Biztosan el lehet lenni egy középmatekkal, de ez általánosan érvényes, hogy az egyetemen a matek, bármilyen szakon is tanulsz, az bizony tanulós (de főleg gyakorlós) tárgy.
csak kiváncsiságból, milyen témakörök nem mennek?
talán erre lehet alapozni valamit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!