Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi történik, ha nem adom le...

Mi történik, ha nem adom le időben a kutatási tervet (diplomamunka)?

Figyelt kérdés
Pénteken kéne leadni, de előtte alá kell még íratni a konzulenssel és a tanszékvezetővel, aki csak szerdán lesz elérhető, addig viszont nem fogok elkészülni, mivel csak ma este álltam neki. Ilyenkor mi van? Ugyanúgy el tudom végezni a fősulit csak 1 évvel később adhatom le a szakdogát? Szóval, az államvizsgát nem befolyásolja, csak a diploma kiadásának idejét, nem?

2015. nov. 23. 23:40
 1/7 A kérdező kommentje:
És az ingyen félévekből nem vesz el többet, ugye?
2015. nov. 23. 23:41
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Hogy az istenbe ne befolyásolná? Csúszol 1 félévet, leadod akkor és leteszed akkor az államvizsgát. Ha elvégzed most minden tárgyad a szakdogát és az államvizsgát kivéve, akkor abszolválnak, ha nem, akkor maradsz hallgató.
2015. nov. 23. 23:59
 3/7 A kérdező kommentje:
Most msc-re járok, de alapképzésen volt pár évfolyamtársam, aki 1-másfél évvel később adta le a szakdogát, de attól még meg tudták csinálni a gyakorlatot, abszolváltak, le tudtak államvizsgázni, aztán megszűnt a hallgatói jogviszonyuk és csak utána adták le a szakdogát. Csak arra voltam kíváncsi, hogy vajon mesterképzésen is így van-e.
2015. nov. 24. 00:10
 4/7 anonim ***** válasza:

Van késedelmi leadás, amikor naponta X forinttal többért lehet leadni.

Pl egy nap csúszás 1000 ft késedelmi díj, 4 nap csúszás 6000 ft.

Amennyiben ez nincs így nálatok, akkor két dolog lehetséges.

a) Megszívtad és elégtelent fogsz kapni a diplomamunka tantárgyadra. Amit újra fel kell venned. Tehát fixen félévet csúszol. Amennyiben kiestél az ingyenességből, akkor fizetned is kell érte.

b) A tanárod megadja diplomamunka nélkül is a jegyet a tantárgyra, viszont a diplomamunkádat nem írja alá. Így a félévet le tudod zárni, de államvizsgázni továbbra sem tudsz elmenni. Annyiban jobb ez, hogy így nem kell aktív félévvel rendelkezned többet. Amikor elkészül a dolgozatod, akkor aláíratod a tanárral és leadod a TO-n. Jelentkezel államvizsgára és lerakod.

Államvizsgához nem kell aktív félévvel rendelkezned, viszont minden tantárgy ami kell és a szakdolgozat/diplomamunka leadott változata szükséges hozzá.

2015. nov. 24. 06:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez lemaradt: nem tudom elhinni amit írtál. Hogy leállamvizsgáztak BSC-n szakdolgozat nélkül.

Minden államvizsgán MEG KELL VÉDENI a szakdolgozatot. Ezt te is tudod. Az egy része az egésznek. Nem létező szakdolgozattal ezt nem lehet megcsinálni, tehát nem lehet sikeres államvizsgát tenni. Ezért nem is lehet elmenni rá.

Amit esetleg félreértettél az, amit leírtam az előző hozzászólásban b verzióként. Esetleg kevered a nyelvvizsgával. Nyelvvizsga nélkül lehetséges államvizsgázni, de addig nem kapod meg, amíg nincs meg a nyelvvizsga.

2015. nov. 24. 06:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Pedig nálunk úgy volt, ahogy mondtam. Amikor én államvizsgáztam, voltak olyanok, akik csak szakdogát védeni jöttek, mert korábban már államvizsgáztak, csak a szakdogával csúsztak meg. Annyi kikötés van, ha 1 éven belül nem adod le a szakdogát, újra kell államvizsgáznod. (PTE-ETK)
2015. nov. 24. 12:02
 7/7 A kérdező kommentje:
A késedelmes leadás elméletileg létezik, gyakorlatilag viszont nem írja alá a tanár. Csak akkor, ha nagyon indokolt, pl. kórházban voltál.
2015. nov. 24. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!